Van értelmük?

2024.01.01. 15:00

Így gondolkodnak az újévi fogadalmakról a hajdú-bihari kötődésű ismert emberek

Celebjeink véleménye: nem kellenek a fogadalmak, ha hiszünk magunkban és mindenből kihozzuk a lehető legtöbbet!

Nagy Emese

Kíváncsiak voltunk, a hajdú-bihari kötődésű ismert emberek hogyan vélekednek az újévi fogadalmakról, és azt kell tudatnunk a Haon olvasóival, talán ennyire még sosem értettek egyet az általunk megkérdezett zenészek.

Fontos, hogy motiváltak legyünk

Telefonon értük utol Balázs Gyulát, a Kowalsky meg a Vega frontemberét, aki érdeklődésére elmondta, alapvetően hisz a fogadalmakban, de az újévi ígéretekben már sokkal kevésbé, és azt is megmagyarázta, hogy miért gondolkodik így.

Nem érzem egy év végét akkora momentumnak, motivációs körülménynek, hogy csakis azért betartsunk egy fogadalmat, mert lezárul egy esztendő. Ahhoz, hogy valamit betartsunk, nem egy új évnek kell kezdődnie, hanem az életünkben talán egy új fejezetnek, megfelelő motivációval kell nekirugaszkodni valaminek, hogy a kitűzött célt elérjük. Mindezt akkor és úgy megugrani, ami abban a pillanatban elbírunk, és minden tőlünk telhetőt meg tudunk tenni azért, hogy a várt eredményt elérjük

– emelte ki.

20230520 KazárKoncertA Kowalsky meg a Vega óriásit tombolt rajongóival Kazáron. A közönség egy emberként énekelte a zenekar dalait.Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei HírlapKépen:Kowalsky meg a Vega zenekar koncertjeKowalsky énekes
Balázs Gyula „Kowa”
Forrás: MW-archív

Megjegyezte, fontosnak tartja, hogy olyan küldetéseket fogalmazzunk meg, amik elérhetőek, megvalósíthatóak. Lépésről lépésre kell haladni, nem szabad egyszerre akarni mindent, mert akkor hamar feladhatjuk, és utána pedig jön az elkeseredés. – Ha ismerjük saját magunkat és a határainkat, képességeinket, akkor nincsenek lehetetlen dolgok – én ebben hiszek, és így is élek. Az embereknek szükségük van célokra, ugyanis céltalanul nem bolyonghatunk, ezért is kell olyan dolgokról álmodozni, amit halandóként, önerőből elérhetünk – fogalmazott. Hozzátette, rendhagyó szilveszter áll mögötte, ugyanis Felsőzsolcán adott koncertet a zenekarral, ami egyfajta felkészülési fellépés volt, ugyanis február 10-én jön az arénakoncert, amit már nagyon várnak.

Ígéretek helyett válasszuk: a hirtelen döntéseket!

– A fogadalmak azért vannak, hogy megszegjük őket – mondta kacagva Gábor Betti énekesnő, aki egyáltalán nem hisz a fogadalmakban, ő a hirtelen döntésekben látja a megoldást és az erőt.

20230916 Debrecen

A Haon podcast stúdiójának vendége Gábor Betti debreceni énekesnő volt.

Fotó: Molnár Péter MP
Hajdú-Bihari Napló
Gábor Betti
Forrás: Napló-archív

– Legutóbb tinédzser koromban tettem fogadalmat szilveszter éjjelén, és mondanom sem kell, mi történt utána: természetesen nem tartottam be. Az ígéretek mindig is kimaradtak az életemből, ha bármi változás történik a mindennapjaimban a múlthoz képest, akkor az azért van, mert úgy határoztam. Évekkel korábban elhagytam a káros szenvedélyemet, de az sem azért volt, mert megfogadtam, hanem, mert úgy döntöttem, jobb lesz nekem nélküle.

Mindig megpróbálom kihozni mindenből a lehető legjobbat, legtöbbet, és jól érezni magam. Sok éve szilveszterkor a közönséget szórakoztatom, ez most sem volt másképpen, ugyanis ez számomra hatalmas örömet okoz

– nyomatékosított, majd kiemelte: őt nem a fogadalmak, hanem a célkitűzések éltetik.

Danielfy Gergő zenész leszögezte, egyáltalán nem érdeklik a fogadalmak, soha nem szokott ígéretet tenni magának, sőt, másnak sem. Úgy látja, nem egy adott időpontban kell megfogadnunk dolgokat, és bízni abban, azért, mert az év utolsó napján próbálunk változtatni akár a szokásainkon, tetteinken, akkor az már tutira be fog jönni.

20230614 Debrecen

Podcast.
Dánielfy Gergely énekes, színművész.

Fotó: Molnár Péter MP
Hajdú-Bihari Napló
Dánielfy Gergő
Forrás: Napló-archív

Teljesen mindegy, hogy mikor határozunk el valamit, nem az számít, hogy télen, nyáron, vagy tavasszal, az a lényeg, mennyire akarjuk, mit teszünk annak érdekében, hogy a vágyaink teljesüljenek. Célokra az életünk minden egyes napján szükségünk van, ugyanis azok határozzák meg, miként élünk, hogyan viszonyulunk másokhoz, önmagunkhoz és a világhoz

– válaszolt a kérdésünkre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában