Helyi bulvár, celeb

2023.09.30. 15:29

Görbe Nóra a buddhizmusról: Ha fizetsz, nagyon szeretnek, ha nem „adományozol", akkor azt éreztetik veled

A debreceni születésű színésznő annak idején tudatosan hagyta hátra Lindát, most pedig új színházi szerepére koncentrál.

Haon.hu

Hosszú kihagyás után visszatér a színpadra Görbe Nóra: a debreceni születésű színésznő a Retro Rádió felkérésére az Abaházi Presszóban vendégeskedett, ahol beszélt jelenről, múltról, és persze ikonikus szerepéről, a Linda című sorozatról – számolt be a BorsOnline.

A színházi felkérésekről a műsorban azt mondta az egykori tévésztár, hogy úgy volt vele, amíg nem jön olyan kérés, amitől „megdobban a szíve”, nem fog igent mondani.

Meggyőződésem, hogy nem kell mindig szem előtt lenni. Érdekesebb, ha valaki ennyi évtized kirakatban való élés után kicsit visszavonul

fejtette ki Görbe Nóra, aki Moravecz Leventétől nemrég olyan színházi felkérést kapott, amire nem tudott nemet mondani. Az Omega, a csődör című darabot azért vállalta csaknem két évtized kihagyás után, mert mint mondja: szeretne „ellene játszani a ráragadt imidzsre”.

Viszlát, Linda!

A színésznő arról is beszélt, hogy a kultikus Linda forgatása előtt több mint egy évig edzett, hogy elsajátítsa a harcművészeti alapokat. Mivel gyerekkora óta balettozott, megvolt a mozgáskultúrája hozzá.

Annyit éltem kirakatban, hogy nem tudtam magamnak élni. Szükségem volt magánéletre is − utalt a két évtizedes kishagyásra

– folytatta, hozzátéve, négy csatorna is folytatta volna a Lindát, de ezeket ő tudatosan visszautasította, és az új színházi szerepében is kikötés volt, hogy még utalás se legyen a karakterre.

A rádióműsorban Görbe Nóra azt is elárulta, hogy a rivaldafénytől visszavonult időszakában a buddhizmusba is belekóstolt.

– A pandémia után Srí Lankára utaztam, ahol úgy alakult, hogy hat hétig éltem a szerzetesek között, nőként! Visszatekintve nem is értem, hogy voltam ennyire bátor ott maradni egyedül. Végül beleláttam ebbe a buddhista üzletbe, ami nem tetszett nekem. Megmondták, mit kell érezni, tenni. Ráadásul üzleti érdekek is vezérlik őket, ha fizetsz, nagyon szeretnek, ha nem „adományozol", akkor azt éreztetik veled. Ekkor eldöntöttem, elmegyek innen − ezután egy másik csoporthoz csatlakozott, ahol további három hónapot töltött még, egy hónapig pedig a némasági fogadalomhoz tartotta magát. Végül úgy érezte, vissza kell térnie Magyarországra, s folytatta az itthoni életét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában