Főzőműsor

2023.09.27. 10:13

Bikapénisszel is dolgozott a Séfek séfében a debreceni kreatív séf

Balogh Roland ott van a legjobbak között a TV2 gasztronómiai reality-jében, a Séfek séfében.

Nagy Emese

Balogh Roland saját ízvilágával akarja magát megmutatni

Forrás: TV2-archív

A legjobbak között tudhatja magát Balogh Roland, a tősgyökeres debreceni fiatalember a TV2 gasztronómiai műsorában, a Séfek séfében. Nem először láthatjuk a képernyőn, ugyanis szerepelt már néhány évvel korábban hasonló műsorban, most újra séfkabáttal jutalmazták. Ismét esélyt kapott arra, hogy megmutassa, igenis ott van a helye a konyhában.

Mindig is érdekelt a gasztronómia világa, de 13 évvel ezelőtt – a kislányom születésekor – fogalmazódott meg bennem, hogy komolyabban szeretnék a főzéssel foglalkozni. A vendéglátás szektorban több területen is kipróbálhattam magam, a mosogatástól egészen addig eljutottam, hogy néhány év elteltével saját étlapokat terveztem

 – fogalmazott a Haon érdeklődésére a kreatív séfként jeleskedő 36 éves férfi, aki kiemelte: a gasztronómia számára a mindent jelenti.

Mint elmondta, az ország nagyon sok pontján dolgozott, külföldön is megfordult, és a mai napig rajta van az önfejlesztésen autodidakta módon. A süteménykészítés áll hozzá a legközelebb, jelenleg desszertcsomagokat állít össze esküvőkre, de persze imád egytálételeket is csinálni. – Örültem, hogy Krausz Gábor csapatába kerültem, a korábbi Séfek séfe évadokat figyelemmel követtem, és az ő stílusa, munkássága áll hozzám a legközelebb. Célul tűztem ki, hogy a döntőig jussak Gáborral – tette hozzá.

Fontos a helyzetmegoldó képesség

Balogh Roland beszélt a kedvenc alapanyagairól, és azt is megosztotta, melyik az az étel, amit a műsorban készített először, és reméli, utoljára.

 Szívesen dolgozom a konyhában tenger gyümölcseivel, ugyanis jól kezelhetőek, és jól lehet őket ízesíteni. Örültem, hogy egy-egy ragut is elkészíthettem a műsorban, illetve mindig jó érzés számomra, amikor desszertet kell csinálni, hiszen ez nekem nem feladat, hanem úgymond jutalom. Olyan is előfordult, hogy bikapénisz volt az alapanyag, nos, ezt életemben először készítettem, de úgy érzem, utoljára is

 – jegyezte meg. 

Leszögezte, voltak elképzelései, milyen lesz a műsorban főzni, de nem gondolta, hogy ekkora nyomás nehezedik rá. – Nyilvánvalóan adrenalinlöketet ad az embernek, amikor időre főz, és összemérheti tudását másokkal, de nagyon fontos a helyzetmegoldó képesség is. 

Nagyon színes a gárda, vannak amatőrök és szakácsok, ezáltal elkerülhetetlen a konfliktus. Mondhatni, egyfajta krízishelyzetben kell megmutatni a rátermettségünket, és ezeket néha nehéz kezelni.

 A való életben nem igazán szoktam konfrontálódni senkivel, nem nehéz velem megtalálni a közös hangot, de egy versenyhelyzet teljesen más – mondta Balogh Roland.

Saját ízvilágával akarja magát megmutatni

Elárulta, amikor elmerült a főzés világában, legelőször tésztaételeket készített, ám az igazi szerelem mindig is a desszertek lesznek. – A túrós és mákos süteményeket szeretem a legjobban, csinálni pedig francia desszerteket imádok. A süteménykészítés számomra a béke szigete, egy igazán letisztult munkafázis – emelte ki. 

Azt mondta, a Séfek séfében való részvétel minden bizonnyal hozzátesz az életéhez. Sok mindent tanult általa, akár a főzésről, akár önmagáról. A jövőben is ugyanaz lesz a célja, ami eddig: nem a sztárséfeket akarja leutánozni, tapasztalatai alapján saját magát kívánja megmutatni és kifejezni a gasztronómia nyelvén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában