Macskamentés

2023.08.16. 12:19

Megható történet egy cicáról, akit a Látóképi-tározó közelében baleset ért – eddig több mint 100 ezer forint gyűlt össze a megsegítésére

Sürgős műtétre szorul Bandi cica, a beavatkozás költséges, ezért gyűjtést szerveztek a horgászok a cica megmentésére.

Nagy Emese

Bandi cica

Forrás: Látóképi-tározó-archív

Bandi cica bajban, szüksége van a segítségünkre – erről a horgászhely Facebook-oldala számolt be azután, hogy értesültek, a napokban a cicát baleset érte a Látóképi-tározó közelében. Megtudtuk, a sérült állatot az egyik horgász elvitte egy közeli állatorvoshoz, aki arról tájékoztatta, a négylábút meg kell műteni, ami előreláthatólag igencsak költséges beavatkozás lesz.

A bejegyzésben továbbá az áll, ha valaki szeretne és tud segíteni, akkor azt megköszönik a cica nevében is. „Kitartást Bandi, várunk vissza, hiszen te ide tartozol, Látókép az otthonod, mióta te itt vagy, a rágcsálóirtó dobozokra nincs szükség a portán, a munkát maximális szorgalommal és fegyelemmel végzed” – írták.

A Haon utánajárt az esetnek, és azt az információt kaptuk, rövid időn belül sokan jelentkeztek, hogy szeretnének segíteni a cicán. Több mint 100 ezer forint gyűlt össze néhány nap alatt, ami azt eredményezte, hogy a cicát ma (augusztus 16-án) megműtik. 

Azt követően beszámolunk Bandi állapotáról, de bízunk abban, minden rendben lesz.

Debrecen macska haon
Gyógykezelés alatt áll Bandi
Forrás:  Látóképi-tározó-archív

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában