A legjobb színésznő

2022.03.08. 15:21

Fésűs Nelly Firenzében aratta a babérokat

A debreceni születésű színésznő nem először kap nemzetközi elismerést.

Fésűs Nelly

Forrás: MW-archív

Két díjat is besöpört a Megszállottak című film a Firenzei Filmfesztiválon. Az örömhírt a rendező, Pozsgai Zsolt, és a produkció egyik friss kitüntettje, Fésűs Nelly is megosztotta a Facebookon.

 

A 2018-as filmalkotás a Reformáció Emlékéve alkalmából készült, és a vallástörténet egyik legendás mozzanatát dolgozza fel. A főszerepben többek között Szabó Mátét, Lux Ádámot, Quintus Konrádot, Árpa Attilát és Fésűs Nellyt láthatjuk, utóbbi a filmben nyújtott szerepéért már korábban is kapott elismerést, mégpedig a Nemzetközi Keresztény Film és Zenei Fesztiválon. Ám ezzel nem értek véget a színésznő Catrin alakításáért járó sikerei. Ez év februárjában ugyanis Firenzében neki ítélték a legjobb színésznő díját, ugyanitt Fejér Mihály a legjobb hangnak járó elismerésnek örülhetett.

Azt hiszem, boldog vagyok

– fejezte ki örömét tömören, de annál érthetőbben a debreceni származású színésznő.

 

Pozsgai Zsolt vallási témájú filmje az elmúlt évek során számos másik nemzetközi filmfesztiválon remekelt, úgy mint a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon, a San Antonio Nemzetközi Filmfesztiválon, továbbá tarolt az Alaska Film Awards gáláján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában