HAON Sziréna

2018.02.21. 09:05

Újabb gyalogosgázolás történt Debrecenben

Debrecen - Nem adott elsőbbséget a sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél. Ügyeleti hírek.

Debrecen - Nem adott elsőbbséget a sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél. Ügyeleti hírek.

Kedden este 22 óra körül egy férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Dóczy József utcán a Móricz Zsigmond utca felől az Egyetem sugárút irányába. A sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget és elütötte az ott közlekedő gyalogost, aki könnyű sérülést szenvedett.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője két tűzesetet említett, amelyekhez a tegnapi nap folyamán vonultak ki a lánglovagok. Püspökladányban, a Lajta utcában egy százkét négyzetméteres kétszintes ház alagsorában lángok csapódtak ki a kazánból, amelyek meggyújtottak egy flakont. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott élők porral oltó készülékkel eloltották. A tűzoltók a kazánházat kiszellőztették, anyagi kár nem keletkezett.

Bihardancsházában, a Kossuth Lajos úton egy lakóházban a cserépkályhából visszaáramlott a füst, ezért tegnap délután riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat. Az egység a kályhát átvizsgálta, kéziszerszámok segítségével kitisztította, majd az épületet átszellőztette. A ház egy másik kályhával fűthető maradt.


A megyei rendőr-főkapitányság 8 tanácsa:

  • Vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban!
  • Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot!
  • A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak!
  • Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem!
  • Akkor is késedelem nélkül reagáljunk az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten!
  • A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.
  • Télen legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljunk meg az előttünk áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni (várjuk meg, míg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart)!
  • A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti-, és autóbusz-pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények (tanintézetek, sportlétesítmények, nyugdíjas otthonok) közelében.

  • [related-post post_id="3772893"]

    [related-post post_id="3772948"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!