haon-sportoldal

2008.10.16. 12:41

Kínában folytatják a harcot

<p>Sanghaj – Nem sok ideje maradt Hamiltonnak és Massának a Forma–1-es világbajnokság két éllovasának, hogy a számukra meglehetősen zűrös Japán Nagydíj után kiszellőztessék a fejüket: vasárnap újabb futamon csapnak össze.</p>

A Kínai Nagydíj közép-európai idő szerint 9 órakor kezdődik, míg az időmérőt 8-kor láthatjuk.
A két nagy rivális mellett nem feledkezhetünk meg Robert Kubicáról sem a lengyel a legutóbbi versenyen szerzett második helyével és nyolc pontjával közelebb férkőzött a nullázó Hamiltonhoz és a mindössze két egységet begyűjtő Massához, így ha a brit és a brazil nem kapja össze magát, még ő is beleszólhat a küzdelembe.
S persze bekavarhat az a Fernando Alonso is, aki megnyerte a két legutóbbi nagydíjat, s egyre erősebbnek tűnik.

A kétszeres spanyol világbajnok nyíltan kijelentette, a McLarennel szemben Massát támogatja, ha kell. Annak tükrében, milyen rossz szájízzel távozott tavaly a brit csapattól, ez nem meglepő...
Hamiltonnak nem lehetnek jó emlékei a 2007-es Kínai Nagydíjról, hiszen akkor a kavicságyban végezte. A hét végén Sanghajban várható hűvös időjárás – esetleg esővel – viszont neki kedvezhet.

A világbajnokság állása
1. Lewis Hamilton 84 pont
2. Felipe Massa 79 pont
3. Robert Kubica 72 pont
4. Kimi Räikkönen 63 pont
5. Nick Heidfeld 56 pont

Csapatok
1. Ferrari 142 pont
2. McLaren-Mercedes 135 pont
3. BMW-Sauber 128 pont
4. Renault 66 pont
5. Toyota 50 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!