haon-sportoldal

2008.09.19. 11:27

„Farkas-páros” az Eb-döntőben

<p>Felgyorsultak az események a salakmotoros páros Európa bajnokság küzdelemsorozatában, hiszen az elmúlt hét végén rendezték a miskolci középdöntőt, míg ezen a hét végén már a fináléban állnak starthoz a motorosok.</p>

Az ausztriai Natschbachban szombaton 17 órától megrendezendő kontinensdöntőben hét ország vaspapucsosai szállnak harcba a dicső címért, köztük a magyar egység, amely Ferjan Matej, Tihanyi Sándor összetételben várja a küzdelmet.
Köztudomású, a borsodi megyeszékhelyen a Ferjan, Magosi Norbert, Szatmári László gárda kvalifikálta magát a legjobbak közé, ám a Speedway Miskolc vezetőségének kérésének eleget téve, Magosi és Szatmári a lengyel ligában szereplő magyar csapatban húzza a gázt, nem pedig a válogatottban ezen a hét végén.

Így a szakágvezetés döntése értelmében a miskolci viadalon a magyar B-csapatban remeklő Tihanyi lesz Ferjan társa az ausztriai viadalon. A natschbachi megmérettetésen az oroszokkal (Harcsenko, Gafurov, Povaznyij), a németekkel (Smolinkski, Wölbert, Busch), az osztrákokkal (Hauzinger, Novotny, Bössner), a lettekkel (Paura, Giruckis), a lengyelekkel (Zabik, Skornicki, Ulamek) és a címvédő csehekkel (A. Dryml, L. Dryml, Rymel) néznek farkasszemet a debreceni motorosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!