haon-sportoldal

2008.03.27. 16:48

A szlovák bajnokkal teszteltek

<p>Derecske - A hosszú bajnoki szünetet kihasználva a héten két edzőmérkőzésre Derecskére érkezett a szlovák bajnok Michalovce együttese.</p>

A nagymihályi csapat – a szlovák kézilabdasport meghatározó klubja – sérülések és betegségek miatt tartalékosan lépett pályára Derecskén, így csak a mérkőzés első periódusában tudott lépést tartani a hajdúságiakkal.

Az elején még 5–5 volt az állás, ám ezt követően beindult a Tajtavill-henger, Köstner Vilmos csapata helyenként jól játszva 36–24-re nyert.

A találkozó legörömtelibb pillanata az volt, amikor a szeptemberi keresztszalag-sérülés, s az azt követő műtét után újra pályára léphetett, s gólt is szerzett a Derecske irányítója, Szűcs Nikolett.

Szorosabb meccs

A délelőtti 12 gólos sikert követően délután is egymásnak feszültek a felek a Derecskei Városi Sportcsarnokban, s a Tajtavill-Derecske ismét jobbnak bizonyult a Nagymihálynál, a végeredmény 30–26 lett. A meccs után Köstner Vilmos, a derecskeiek szakvezetője értékelte a látottakat.

– A nagy meccshiány időszakában jól jött a két összecsapás, ezek valamelyest pótolják a bajnoki meccseket. Sajnálom, hogy a Michalovcéből többen hiányoztak de így is hasznosak voltak a meccsek, mert a küzdős-hajtós szlovák stílust ismerhették meg játékosaim; igaz ez a játék nem jellemző a magyar első osztályra – mondta a tréner a klub honlapján.

– Próbáltam megosztani a játékidőket, figyeltem arra, hogy mindenki egyforma lehetőséget kapjon. Délután kicsit fáradtabban mozgott a csapat, de így is akadtak jó pillanatok.

Eredmények
Tajtavill-Derecske–Michalovce 36–24 (19–14)

A Tajtavill-Derecske gólszerzői: Kudor 7, Pádár M., Szamosi L. 5-5, Kereki 4, Csapó 3, Flaska, Gulyás, Kocsik, Rácz, Szamosi A. 2-2, Szűcs N. Sütő M. 1-1.
Tajtavill-Derecske–Michalovce 30–26 (14–10)
A Tajtavill-Derecske gólszerzői: Pádár M. 7, Rácz 6, Gulyás, Szamosi A.4-4, Kudor 3, Kereki 2, Sütő M., Flaska, Szűcs N., Szamosi L. 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!