haon-sportoldal

2008.03.25. 15:57

A bajnok áll a DKSE útjában a kupában

<p>Debrecen - Ebben az idényben egyszer már sikerült legyőznie a bajnoki címvédő Szegedet a DKSE csapatának, vajon másodszor is terem babér? A két gárda szerdán 17.30-tól a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozik.</p>

A találkozó eredményének alakulását a HAON-on figyelemmel követhetik a sportbarátok. A továbbjutásról egy meccs dönt, mégpedig semleges helyszínen, Kunszentmártonban.

Eredetileg oda-visszavágósra írták ki a párharcot, de a szegediek kívánságát – hogy időhiány miatt egy meccs döntsön – mind a szövetség illetékesei, mind pedig a debreceniek meghallgatták. Utóbbiak már csak azért is rábólintottak az ajánlatra, mert a logika alapján egy mérkőzésen inkább borulhat a papírforma, mint kettőn.

– Nem lehet más a célunk, mint arra törekedni, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Nem vagyunk ostobák, tudjuk, hogy a papírforma alapján a párharc egyértelmű esélyese a Szeged, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker érdekében – mondta Kovács Mihály vezetőedző a HAON-nak, amikor a találkozó várható kimeneteléről kérdeztük.

 – Ezt a találkozót az ellenfelünk is nagyon komolyan veszi, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szakmai stáb nem szívesen engedte el a válogatottjait a különböző tornákra a bajnoki szünetben. A Szegednek óriási blamázs lenne, ha nem jutna a legjobb négy közé a kupában, s miután mi már egyszer legyőztük, ezért minden bizonnyal kiemelten készültek ellenünk.

A DKSE vezetőedzője annak ellenére is optimista, hogy a kupameccs főpróbáján gyengén muzsikált a csapata. Húsvét előtt a Gyöngyös gárdája látogatott Debrecenbe, és – a hazaiak kapuját alaposan megszórva – meglepetésre 41–38-as győzelmet aratott.

– Nincs mit szépíteni, rengeteg gólt kaptunk – így Kovács mester. – A mérkőzést megelőzően a szokottnál nagyobb terhelést kaptak a fiúk, és talán a fáradság számlájára is írható a nem várt vereség. A hét elején már frissebben mozogtunk, ezért remélem, hogy a rossz főpróba után remek lesz az előadás.

A tréner egyébként nem volt irigylésre méltó helyzetben az elmúlt két hétben, hiszen egy letargiába került társaságot kellett felráznia a kupameccsre és a bajnoki folytatásra. A bánat oka ismert: a DKSE lemaradt a dobogóért zajló küzdelemből, miután a PLER-rel szembeni ötpontos előnyét eltékozolva csak az ötödik helyen végzett a rájátszás középszakaszában.

– Nehéz volt a lélekbúvár szerepét játszani, és megértetni fiúkkal, hogy a bajnokságnak még nincs vége, mert az ötödik, minden bizonnyal nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyért még bizony küzdeni kell, és egyik riválisunk sem adja majd könnyen a bőrét. Úgy érzem, most már magához tért a társaság, s azt várom, hogy szerdán este vívjunk egy jó meccset a Szegeddel – mondta Kovács Mihály.

BeA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!