haon-sportoldal

2007.12.23. 09:14

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei V. (május)

<p>Tinisztár született Debrecenben. Május 1. A még csak 17 éves, debreceni Tabaka József élete elsô gyôzelmét aratta felnôtt mezônyben.</p>

A hagyományokhoz hűen a munka ünnepén ismét felbôgtek a motorok a debreceni Gázvezeték utcai stadionban, a nemzetközi viadalon öt ország salakmotorosai mérték össze erejüket. A szokásoknak megfelelôen újfent ezrek gyűltek össze a salakstadionban, ám az némileg szokatlanul hatott, hogy a honi élversenyzôk közül sokan távol maradtak a derbitôl. Magosi Norbert és Tihanyi Sándor sérülés miatt nem indulhatott, Matej Ferjan egyéni Európa-bajnoki viadalon vett részt Stralsundban, Szatmári László a német ligában húzta a gázt, míg Stefáni Attilával az anyagiaktekintetében nem tudtak megegyezni az illetékesek, így a mindössze 17 esztendôs, debreceni Tabaka József volt az a pilóta, akiben a legjobban bízhattak a drukkerek – a fiatal tehetség nyert is.

Büntetôkkel büntetett a Honvéd

Május 9.

Drámai csatában, tizenegyespárbaj után a Honvéd legyôzte a Lokit a kupadöntôben. Kupadöntôhöz méltó hangulat fogadta a DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd együttesét a Megyeri úton, a Lokit mintegy 4000 szurkoló biztatta a Szusza Ferenc-stadionban. A meccs 2–2-vel végződött, így büntetôrúgások döntöttek a Magyar Kupa sorsáról. Sajnos a Loki nem tudta átlépni az árnyékát, ugyanis a bajnokikon is 11-eseket

hibázó együttes 4 kísérlet után mindössze egyetlen egyszer tudta bevenni Tóth kapuját és ez kevés volt a sikerhez, mivel a Honvéd labdarúgói három alkalommal is túljártak Balogh kapus eszén. (Csak a tények kedvéért: a Honvédból Ivancsis, Genito és Szabó T. berúgta, Ndojo kihagyta, míg a DVSC-bôl Sidibe értékesítette, Komlósi, Kiss Z. és Zsolnai elhibázták a büntetôt.) A történelmi tett, azaz a duplázás (bajnoki- és kupaarany) így nem jött össze a debreceni csapat számára. Kupadöntő: Budapest Honvéd–DVSC-TEVA 2–2 (1–0, 1–1, 2–2), 11-esekkel: 3–1.

Befutott az Aranyvonat

Május 14.

Megvan a sporttörténelmi tett: harmadszor is bajnok a debreceni Lokomotív! Papírforma gyôzelmet aratott a DVSC-TEVA együttese a REAC ellen a Borsodi Liga 28. fordulójában. A Loki 4–1-es gyôzelme azt jelentte, hogy a debreceni Lokomotív zsinórban harmadik bajnoki címét gyűjtötte be, ami a magyar labdarúgás történetében egyedülálló, mivel ez a bravúrt vidéki csapat még nem érte el. A Napló a különleges alkalomból nem mindennapi beszámolóval szolgált az olvasóinak, ugyanis végigkísértük a DVSC azt a napját, amikor a nem mindennapi tettet végrehajtották a hajdúsági kedvencek.

Halmosi végleg elköszönt

Május 18.

A válogatott középpályásért közel 150 millió forintnak megfelelô fontot kap a DVSC-TEVA. A féléves kölcsön lejárta után az angol Plymouth Argyle csapat élt opciós jogával és hároméves szerzôdést kötött Halmosi Péterrel. A megállapodás értelmében a Lokival számos sikert megélt válogatott labdarúgó végleg távozott Debrecenbôl, a szigetországi egylet 400 ezer fontot, mintegy 150 millió forintot fizetettérte a DVSC-TEVA csapatának.

Maradnak a légiósok

Május 30.

Tánya Vorozscova, Dagmar Stuparicova és Ruta Latakaite is hosszabbított. Annak ellenére, hogy a DVSC-Aquaticum csapata már befejezte a bajnoki csatározásokat, a lányok továbbra is rendszeresen látogatták Varga József edzéseit. A debreceni vezetôknek sikerült maradásra bírniuk a csapat idegenlégiósait, Tánya Vorozscovát, Ruta Latakaitét és Dagmar Stuparicovát.

Véget ért egy történet

Május 31.

Bár mindent megpróbáltak, ám így sem tudtak gyôzelemmel kedveskedni önmaguknak és kitartó szurkolóiknak az utolsó élvonalbeli bajnokin a Debreceni Vadkakasok-UPC kosárlabda-együttesének fiatal játékosai. Amit hosszú hónapok óta mindenki tudott, az most a valóságban is bekövetkezett, vagyis több mint másfél évtizedes folyamatos élvonalbeli tagságot követôen utoljára lépett pályára az elitben a cívisváros férfi gárdája. A DEKE azóta az NB I. B-ben képviseli a debreceni színeket.

Kapcsolódó anyagok:

  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei IV. (április)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!