haon-sportoldal

2007.11.30. 09:49

Régi ismerősök és egy új arc a Lokinál

<p><P>Debrecen - A DVSC-TEVA vezetése kijelölte azt a szakmai stábot, amely január 1-től irányítja a munkát a háromszoros magyar bajnok együttesnél. </P></p>

Az edzői team csúcsán Herczeg András áll, akit nagyon jól ismerhetnek a Loki-hívők, hiszen korábban játékosként, majd trénerként segítette a debreceni alakulatot.
Herczeg Andráshoz hasonlóan Mező József  kapusedzőt sem kell bemutatnunk a hajdúsági drukkereknek, hiszen az egykoron a DMVSC-ben hálóőrként kedvenccé váló sportember a Miroslav Beránek vezette szakmai stábnak is tagja volt.
Herczeg András egyik segítője az a Bücs Zsolt lesz, aki 1984-től 1988-ig volt a Loki labdarúgója s pengés megoldásai miatt nagyon szerették a szurkolók. Bücs jelenleg a pro licences tanfolyam hallgatója, edzőként eddig utánpótlás és alacsonyabb osztályú felnőtt magyar csapatokat irányított, többek között a Ferencváros utánpótlásának szakmai igazgatóhelyettese volt, tavaly a Maláj-félszigeten, Szingapúrban, az élvonalbeli Home United csapatánál dolgozott. Az új szakmai csapat külföldi tagja viszont bővebb bemutatást igényel.

A szigetországban dolgozott

A 43. életévében járó Zoran Spisljak a vajdasági Bácstopoján született, folyékonyan beszél szerbül, horvátul és angolul, s mivel édesapja magyar, így jól ismeri a nyelvet, igaz, a beszéd egy kicsit nehezebben megy számára.
Labdarúgó karrierje Zágrábban indult, ám egy sérülés miatt három év után abba kellett hagynia profi pályafutását. A délszláv háború elől 1991-ben Nagy-Britanniába menekült és edzőként vállalt munkát.
Legutóbb a Barnet Protec Futball Akadémián vezetőedzőként dolgozott az U18 és U19-es csapatoknál. Munkaköre sokszínű volt, például több mint nyolcvan fiatal játékost készített elő a felnőtt csapatok számára. Feladata volt még a specifikus éves edzésterv elkészítése, mely magába foglalja a fizikai kondicionálást, technikai és taktikai munkálatokat egyénileg és csoportonként, diétás és táplálkozási tervet. Dinamikus és professzionális felfogás jellemzi, jól érzékkel fedezi fel és neveli a rejtett tehetséggel rendelkezőket is.

Öt fontos szempont

– Egy ismerős ajánlott a Debrecenhez és azonnal tájékozódtam a csapatról. Többször beszélgettem a klubvezetőkkel, a legutóbbi találkozásunk után is magunk mögött van egy közel tízórás tárgyalás az elnökséggel és a szakmai stáb tagjaival. Számomra ez a munka olyan szakmai kihívás, amely beleillik az elképzeléseimbe – nyilatkozta Spisljak a klub honlapján.
Walesi feleségemmel már régóta terveztük, hogy elhagyjuk Angliát. Felvetődött Németország és Olaszország is, de menedzserem Magyarországra csábított.
Debrecen máris megtetszett. Szeretném annyira segíteni a szakmai stáb munkáját, hogy minél esélyesebbek legyünk egy sikeres szereplésre a Bajnokok Ligájában. Gyorsabb gondolkodás és agresszívabb játék szükséges ahhoz, hogy elérhessük céljainkat. Úgy gondolom, az öt legfontosabb szempont, a fizikai, technikai, pszichikai és morális felkészítés, valamint a megfelelő életvitel, erre mind felügyelni szeretnék majd, mint ahogy a táplálkozásra is.
Egyik legjelentősebb feladatomnak tartom, hogy figyeljem a fiatal tehetségeket. Szeretném nekik megadni a lehetőséget, hogy minél hamarabb a felnőtt csapatba kerüljenek. Bár még nem ismerem személyesen a játékosokat, de ez már nem sokáig lesz így.

Kapcsolódó anyagok:

  • DKSE: kiengesztelni a híveket!
  • Újpest-Loki: ha harc, hát legyen harc!
  • „Kacsavadászat” a debreceni bajnokcsapatnál
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!