HAON - Sport - DVSC kézi

2018.09.08. 08:31

Rangadónak indult, végül edzőmérkőzés lett belőle

Debrecen - Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Loki győzelme a derbin.

Debrecen - Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Loki győzelme a derbin.

A siófoki vereség után szurkolói kiengesztelésére készült a DVSC Schaeffler, erre pedig remek alkalomnak mutatkozott a Békéscsaba elleni keleti rangadó.

Remek hangulatban

A találkozó rangjának megfelelően nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, a Loki igyekezett már az elején a vendégek tudtára adni, hogy aznap Debrecenben nem sok babér teremhet számukra.

Az első játékrész felénél befutottak a vendégszurkolók is, rögtön hatalmas hangpárbaj alakult ki a felek között, felcsendültek a már megszokott rigmusok. A kapusok mindkét oldalon hozták magukat, a hazaiknál leginkább Triffa Ágnesről és Vantara-Kelemen Éváról szólt a meccs, de a fél­idő végére a válogatott Kovács Anna is belelendült, így nyolc gólos hazai előnynél vonultak pihenőre az együttesek (17–9).

Érdekes lapjárás

Ugyanott folytatódott a ­meccs, ahol abbamaradt: fokozatosan nőtt a differencia a két gárda között, a 39. percre már tíz volt közte, számolt is a hazai drukkerhad. Rengeteg kiállítás jellemezte a találkozót, előfordult, hogy a hazaiaktól egyszerre három játékos is pihent a sporik jóvoltából.

A debreceni szakmai stáb az utolsó tíz percre már a fiataloknak adott lehetőséget, akik éltek is a bizalommal, a lefújás előtt nekik is jogosan szólt a vastaps.

MSZ


DVSC SCHAEFFLER–BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 37–25 (17–9)

Debrecen, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó

DVSC: TRIFFA – VARSÁNYI 5, Zamfirescu 2, TÓVIZI 5, Grigel 4 (1), Deszpotovics 2, VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Szabó D. (kapus), KOVÁCS ANNA 6 (1), Bulath 2, Szabó P. 1, Bordás 1, Arany 1, Borgyos 2. Edző: Pal Oldrup Jensen

Békéscsaba: Balog J. – Kovács Anett 2, Vukajlovics 6, Szögi 3 (1), Zöldi-Tóth 2, WALFISCH 8 (1), Bottó 3. Csere: Binó (kapus), Giricz, M. Agbaba 1, Djokovics, Dombi K., Radovics. Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása: 7. perc: 4–1. 9. p.: 5–3. 14. p.: 7–5. 27. p.: 16–7. 33. p.: 19–9. 42.p.: 25–14. 47.p.: 29–16. 51.p.: 32–19.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Mesterszemmel

Pal Oldrup Jensen: – A múlt heti mérkőzés után meg kellett mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó játékra, ezen a mérkőzésen ez sikerült is. A jó védekezésünk hozta a sok gyors indításos gólunkat, mely a mérkőzés kulcsa volt.


[related-post post_id="3976279"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!