HAON - Sport - DVSC kézi

2018.04.24. 17:13

Egy hét alatt két rangadót játszik a Debrecen

Debrecen - A szurkolói szempontból talán a két legfontosabb ellenféllel találkozik a héten a Debrecen.

Debrecen - A szurkolói szempontból talán a két legfontosabb ellenféllel találkozik a héten a Debrecen.

Két igazi presztízsmeccs is vár a DVSC-TVP együttesére a héten, szerdán a Viharsarokban lesz jelenésük a piros-fehéreknek, míg vasárnap a Ferencvárost fogadja a Loki a Hódosban. Egyik sem ígérkezik könnyű feladatnak, tudja ezt a Vantara-Kelemen Éva, a Debrecen csapatkapitánya is.

– A Dunaújváros ellen legalább egy pontot megérdemeltünk volna, mert jól küzdöttünk, de a döntő szituációkból rendre rosszul jöttünk ki. Ezen feltétlenül változtatnunk kell, mert az ilyen kiélezett mérkőzéseken minden nüansznak jelentősége van. Álmosan kezdtünk, elég hamar időt is kellett kérnie a szakmai stábnak, de aztán ahogy elkezdtük felépíteni magunkat egyre közelebb kerültünk hozzájuk, és attól kezdve végig meccsben voltunk velük. De a végét megint elrontottuk, és a hajrában elkövetett hibák megpecsételték a sorsunkat. Sajnos nem bírtuk el, hogy rengeteg hiányzók volt a belső posztokon, így míg az ellenfél időnként tudta pihentetni a kulcsjátékosait, nálunk a sérültek miatt nem működhetett megfelelően a rotáció – bosszankodott a kapitány.

Felfokozott hangulat

Egy Csaba-Loki függetlenül a bajnoki helyezésektől mindig rangadónak minősül, a szurkolók is kiemelten kezelik, ezt a békési megyeszékhelyen nevelkedett balszélsőnél talán senki nem tudja jobban a jelenlegi együttesből. Decemberben a visszatérő Jelena Deszpotovics vezérletével hazai pályán három góllal nyert a DVSC, de idegenebb mindig nagyon kemény mérkőzést vív a két gárda.

– Természetesen ez a párosítás számomra többet jelent egy átlagosnál. Békéscsabán nevelkedtem, ott töltöttem eddig a legtöbb időt a karrieremben, sok szál fűz oda. De én immár négy éve a Loki játékosa vagyok, és ennek megfelelő a szellemiségben lépek majd pályára. Bár a helyezés alapján talán mi lennék az esélyesek, egy ilyen derbin nincs egyértelmű favorit. Otthon a saját közönségük előtt még erősebbek lesznek, a felfokozott hangulatban rendre megszenvedünk ott, de hát egy rangadóhoz ez hozzátartozik. Elég jó passzban vannak, legyőzték a Fehérvárt és a Budaörsöt is. Egy nagy iramú, hajtós mérkőzésre számítok, ha érvényre tudjuk juttatnia taktikánkat, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát.

A K&H női kézilabda liga 22. fordulójában sorra kerülő Békéscsabai ENKSE–DVSC-TVP mérkőzés helyszíne a békéscsabai városi sportcsarnok lesz, a 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetői Bonifert Ferenc és Oláh Viktor. Azok a szurkolók, akik nem tudják elkísérni a csapatot a rangadóra, a klub hivatalos Youtube csatornáján élőben követhetik az eseményeket.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!