Szponzorált tartalom

2020.12.21. 09:37

Isteni kávé – zéró koffeinnel

Azok, akik magas vérnyomással vagy más egészségügyi problémával küzdenek, vagy átmeneti állapotuk miatt nem fogyaszthatnak hagyományos kávét (például a kismamák), sokszor számolnak be arról, hogy a koffein hatása helyett sokkal inkább a rituálét, az ízt vagy az illatot hiányolják. Számukra a koffeinmentes megoldás nyújthat megnyugvást. Cikkünk összefoglalja, mire érdemes figyelnie annak, aki a hagyományos kávét leteszi, és enyhébb megoldást keres.

Forrás: Rido / Shutterstock.com

Koffeinmentes fekete

Ha felmerül a terv, hogy búcsút intünk koffeintől, akkor érdemes fokozatosan abbahagyni. Ez amiatt jobb megoldás, mert az elvonási tünetek kevésbé lesznek drasztikusak – ezek közé tartozhat a fejfájás, a fáradtság és az ingerlékenység. A teljes leállás a másik megoldás, de ez erősen felboríthatja a szervezetet, és hosszabb idő, mire teljesen abbamarad a felmerült tünetegyüttes. Mindkét esetben emlékeztessük magunkat arra, hogy miért vágtunk bele: hogy hosszú távon szabaduljunk meg a koffeintől.

A koffeinmentes kávé esetében nem kell a cikória változatra gondolnunk. A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően a koffeintartalmú kávészemek megőrzik ízvilágukat és minőségüket, csupán a bennük található koffein mennyisége csökken le drasztikusan.

Táplálkozási szempontból a koffeinmentes kávé néhány fontos nyomelemet kínál. Továbbra is magas benne az antioxidánsok aránya, valamint a magnézium, kálium és a B-vitamin. Ennek következtében, néhány kutatás segítségével mutatták ki, hogy a rendszeresen fogyasztott koffeinmentes italok segítik csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség és a rák bizonyos formáinak kialakulását a szervezetben. Emellett a májat sem terhelik meg.

A legjobbat az Ebenicától

A jó minőségű koffeinmentes fekete csodát érdemes egy kávé webáruház kínálatában felkutatni. A boltban kapható tömeggyártású termékek ugyanis nem feltétlenül szolgáltatnak ugyan olyan élvezetet, mint egy minőségi és ellenőrzött cég által készített decaf kávé, amit személyre vagy ízlésre szabhatunk, és frissen érkezik majd házhoz. A webáruházban továbbá vásárolhatunk olyan plusz, a kávézás élményét még tovább emelő eszközöket is, amelyekkel a koffeinmentes élet nem szenved hiányt.

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!