HAON - PR cikk

2016.10.21. 15:38

Nincs tragédia, ha nem vettek fel! 3 millió forintért pályázhatnak a fiatalok

<strong>A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt jó lehetőség azoknak a felvételizőknek, akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, de szívesen kezdenének vállalkozásba.</strong>

A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt jó lehetőség azoknak a felvételizőknek, akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, de szívesen kezdenének vállalkozásba.

A pótfelvételi ponthatárok kihirdetése nem mindenki számára volt örömteli. Akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, most biztosan csalódottak, azonban számukra sincs veszve minden, hiszen rengeteg egyéb lehetőség áll rendelkezésükre.

Mihez kezdj most?

A lehetőségek közül kiemelkedik a most induló GINOP-5.2.2-14-2015-00027 „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az

Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) megvalósításában. Ez a program az Észak-Alföld a régióban élő 18-25 év közötti regisztrált álláskereső, vagy 25-30 év közötti felsőfokú végzettségű pályakezdő-álláskereső fiatalok számára teszi lehetővé, hogy saját vállalkozást indítsanak.

„Remek lehetőség a felvételt nem nyert hallgatók számára is, hiszen nem csak szakmai és gyakorlati képzésben részesülnek, hanem anyagi támogatást is kapnak a vállalkozás indításhoz” – mondta Kovács Zsolt, a program toborzási feladataiban közreműködő Enterprise Hungary operatív vezetője.

 

Hogyan működik?

A GINOP 5.2.2 program keretében megtartott üzleti képzés során 450 fiatal szerez vállalkozásindításhoz szükséges ismereteket, kompetenciákat. A vállalkozás elindításához tapasztalattal rendelkező szakemberek biztosítanak folyamatos tanácsadást és útmutatást, majd indulásuk első évében is segítik az újdonsült vállalkozásokat.

Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén

minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak új vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

 

Állj a saját lábadra!

Bár a vállalkozás indítási hajlandóság még mindig nagyon alacsonynak tekinthető a fiatalok körében, szerencsére találunk pozitív kivételeket. Többen pont a felvételt nem nyert hallgatók közül kezdtek sikeres vállalkozásba.

„Sok inspiráló történettel találkoztunk, mint például Zsófié, aki a tavalyi évben nem nyert felvételt az egyetemre. Helyette azonban saját vállalkozásba kezdett és az eltelt egy évet munkával, vevői körének kiépítésével és cége megerősítésével töltötte.

Idén sikeresen felvételizett, a programnak köszönhetően pedig csoporttársaival ellentétben már gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik, és maga tudja finanszírozni megélhetését” – tette hozzá Kovács Zsolt.

További részletek és jelentkezés a projekt honlapján, (www.vallalkozzmagyarorszag.hu), vagy a Széchenyi Programiroda debreceni, nyíregyházi, szolnoki, fehérgyarmati, püspökladányi és jászberényi irodáiban személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!