HAON lakóhelyem

2019.01.16. 14:16

Együtt csúsztak a szülőkkel

Nyíracsád - Évszázadok szabadtéri játékait is megismertetik az óvodásokkal.

Nyíracsád - Évszázadok szabadtéri játékait is megismertetik az óvodásokkal.

Az idei tél bőséges csapadékkal lepte meg a januárt. A hóeltakarítóknak ugyan okozott némi nehézséget a természet meg-megújuló fehér bundája, a gyerekek körében azonban osztatlan sikert aratott. Különösen a legapróbbak örültek, akik közül sokan az idén láttak először igazi havat. Nem voltak ezzel másként a nyírségi település Akácliget Óvodájának kis lakói sem. A Süni csoport tagjai is izgatottan várták a szánkózás, hócsúszdázás örömteli pillanatait.

Az óvó nénik úgy gondolták, még nagyobb lesz az élmény, ha a szülőkkel, esetleg a vállalkozó kedvű nagyszülőkkel együtt indulnak a nagy kalandra. Nem kellett messze menniük, hisz az óvoda melletti játszótéren nagyszerű szánkóhelyet találtak.

A szülők, nagyszülők kifényesítették a szánkótalpakat, műanyag csúszólapokat, s már indulhatott is a hangos kacajjal kísért lesiklás. Akinek nem jutott eszköz, az sem esett kétségbe, hisz egy erősebb nylonzsák is kiválóan funkcionált a domboldalon.

Pósán Ferencné óvodavezető a gyerekekkel együtt élvezte a szánkózás örömeit. Lapunknak elmondta, hogy az óvodában a mozgásfejlesztés és hasznos szabadidő eltöltés szempontjából nagyon fontos megismertetni a gyerekekkel a különböző évszakoknak megfelelő szabadtéri játékok formáit. Az utóbbi évek „hószegény” telei nem sok lehetőséget adtak a téli udvari játékokhoz, ezért is használták ki azonnal a természet adta lehetőséget.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!