HAON lakóhelyem

2018.06.16. 14:49

„Salátamesék” kóstolással

Nádudvar - „Dr. Bubó” egészségnapot tartottak az óvodásokkal a nádudvari művelődési házban.

Nádudvar - „Dr. Bubó” egészségnapot tartottak az óvodásokkal a nádudvari művelődési házban.

Hagyományteremtő céllal, idén első alkalommal rendezték meg a Mazsola Gyermekfesztivált május végén Nádudvaron, melynek célja az volt, hogy a gyermekek egészségtudatosabbak legyenek.

Játékosan tanultak

Csontos Ferencné Oti élelmezésvezető és Varga Eszter óvodapedagógus kedves mesés előadásba foglalva kalauzolta el a gyerekeket az egészséges táplálkozás ­világába, miközben játékos formában elsajátították az alapvető élelmiszer-higiénés szabályokat is.

Csontos Ferencné Oti élelmezésvezető (balra) és Varga Eszter óvodapedagógus örömmel készítették a salátákat a gyerekeknek

A lurkók megismerkedhettek többek között a legfontosabb vitaminokkal és tápanyagokkal. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a kicsik nagyon tájékozottak és sok ismerettel is ­rendelkeznek. Összesen közel 80 gyermek érkezett a „­művházba” vegyesen, mindhárom tagóvodából. Nagy népszerűségnek örvendett a program, lelkesen vettek részt az óvodások a feladatokban, élvezettel segítettek a saláták elkészítésében. ­Minden nagyon hamar elfogyott: ­válogatás nélkül csúsztak le a ropogós, egészséges és ízletes saláták is.

- Marján László -


Recept

A saláták receptjei 50 főre

Tavaszi saláta: 3 csomag piros retek, 1 kg sárgarépa, 1 kg kígyóuborka, 2 fej jégsaláta, 20 dkg lilahagyma, 1 kg paradicsom. Olívás öntet: 1,5 dl olíva olaj, 2 db citrom.

Gyümölcssaláta (Eper-banán saláta joghurttal): 2,5 kg eper, 3 kg banán, 5 nagy pohár natúr joghurt (lehet epres gyümölcsjoghurt).

Napsugár saláta: 4 konzerv ananász, 4 konzerv őszibarack, 3 liter 100% ananász- vagy narancslé.

Tésztasaláta: 2 kg zöldséges tészta (Gyermelyi), 3 doboz kukorica konzerv, 2 üveg csemege uborka, 1 kg sonka, 2 kg majonéz, 1 liter tejföl, mustár, ízlés szerint porcukor, 1 db citrom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!