HAON lakóhelyem

2018.04.30. 16:30

Csak a ponty és az amúr

Püspökladány - Szigorú szabályok szerint zajlott a horgászverseny a ladányi tavon.

Püspökladány - Szigorú szabályok szerint zajlott a horgászverseny a ladányi tavon.

A legnagyobb fogás egy 10 kilós ponty volt, a díjazottak pedig összesen több 100 ezer forint értékben kaptak etetőanyagot és horgászfelszerelést a Püspökladány határában lévö „Ötös” tavon vasárnap megrendezett horgászversenyen.

Mint azt Márkus Gábor, a megyei horgász szövetség vezetője elmondta, püspökladányi, nádudvari, hajdúböszörményi és debreceni horgászok részvételével – összesen 34-en neveztek a versenyre – a ladányiak már harmadik alkalommal rendezhették meg az egyik debreceni horgász szakbolt a Feeder kupát. A verseny szigorú szabályok betartásával zajlott, például csak egy könnyű bottal és legfeljebb 17 liter etetőanyag felhasználásával indulhattak a horgászok. Az eredménybe csak az amúr és a ponty számított, az azonban méretkorlátozás nélkül. A versenyzők a mérlegelés végéig tarthatták meg a halakat.

Az előző évekkel összevetve ezúttal is hasonló mennyiségű halat fogtak a horgászok. A versenyt Nagy Lajos nyerte, a második Csáthi József lett, míg a harmadik helyen Daróczi Imre végzett. Mindannyian püspökladányiak.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!