HAON - Kultúra

2018.11.19. 12:40

Libaságok, borok és műsorok

Hajdúszoboszló - Lengyel, román és orosz szó volt a leggyakoribb a magyar mellett a hétvégi libalakomán.

Hajdúszoboszló - Lengyel, román és orosz szó volt a leggyakoribb a magyar mellett a hétvégi libalakomán.

Márton-napi torkoskodásra, azaz háromnapos libalakomára várta a vendégeket a hajdúszoboszlói vendéglátók egyesülete a fürdőváros belvárosába a hétvégén. A jeles alkalom egyértelműen a hajdúszoboszlói idegenforgalmat szolgálta. Az egyesület egy évben hat gasztronómiai alkalmat rendez, bővítve a gyógyvíz és a fürdőélmények adta kínálatot.

A kitűnő őszi időben több ezren látogattak el a Szent István parkba, hogy megkóstolják a hajdúszoboszlói éttermek kitelepült látványkonyháinak libaremekeit, valamint a környező borvidékek ekkorra már kiforrt új borait. Az ételkülönlegességek mellé minden korosztályt kiszolgáló kulturális műsort is kerekítettek a rendezők. A három napon keresztül folyamatos volt a műsordömping, amelyben éppen úgy ott volt a könnyűzene, mint a magyar nóta vagy éppen a helyi csoportok előadása.

A magyar szó mellett leginkább román, lengyel és orosz beszédet hallhattunk ottjártunkkor. Haris Cintia Szatmárnémetiből érkezett a barátjával, és mint mondta, kifejezetten a libalakomára időzítették a hajdúszoboszlói hosszú hétvége wellness felfrissülését. – Fürdeni, pihenni mindig lehet Hajdúszoboszlón, libalakoma azonban csak egyszer van egy évben. Persze, hogy ekkor jöttünk.

Hasonlóan érvelt Zbignew Zalewski. Ő barátaival Krakkó mellől jött a jeles eseményre. Elmondta még, hogy az itteni étel- és italkínálat minden elképzelését felülmúlja, és a programok is igazán szórakoztatóak.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!