HAON - Kultúra

2018.09.10. 11:18

Kilencven éves lett a hajdani trombitás

Csökmő - Családja körében töltheti idejét a falu egykori trombitása.

Csökmő - Családja körében töltheti idejét a falu egykori trombitása.

A 90 éves Szabó Géza bácsit köszöntötte születésnapja alkalmából felesége és szerető családja, valamint Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester asszony.

Az 1928. augusztus 29-én született férfi megkapta a miniszterelnök köszöntő oklevelét is, ami a szép korúaknak jár. Géza bácsi a falu kedvelt személyisége, hiszen aktív korában fuvarozással foglalkozott, és trombitájával a helyi zenekarok oszlopos tagjaként rendszeresen muzsikált bálokban, lakodalmakban, zenés összejöveteleken. Nagy boldogsága, hogy idősebbik lánya a közvetlen szomszédságukban él, így velük, unokáikkal, sőt manapság már dédunokáikkal is rendszeresen találkozhatnak. Nagyon büszke Bálint nevű unokájára, aki a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar tagjaként a papa nyomdokaiba lépett. Géza bácsi szeme mai napig könnybe lábad a meghatottságtól, ha a zenekart játszani hallja.

- B. Kiss Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!