HAON - Jegyzet

2008.10.23. 15:11

Őszi vegyes

<p>Nem elég, hogy hős vezíreinknek onnan kellett visszahozni az országot, ahonnan, és még jön ez a nyavalyás világválság is… <STRONG>Fábián György jegyzete.</STRONG></p>

Mint hírlik, spekulánsok arra fenekednek, hogy Izland után Magyarország lesz a következő a sorban, amely beledől a pénzügyi világválságba. Jegybankelnökünk jónak is látta ellenvetni: a két országban csupán annyi a közös, hogy kicsik, és termálvízben gazdagok. Aztán akképp festette a helyzetet: az oroszlánok lecsaptak a lemaradó antilopra, majd, miután felfalták, a következő lemaradó után vetik magukat. E fordulatba azért mégis belehallható, hogy Izland előtt Ungverjaland – ahogy ott nevezik hazánkat – a következő menekülő a csordában… Nem elég, hogy hős vezíreinknek onnan kellett visszahozni az országot, ahonnan, és még jön ez a nyavalyás világválság is…

Aztán az is behírlett, hogy Magyarország a 23. helyen áll a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság-rangsorában, a tavalyi 17. helyről visszacsúszva. A lajstrom Izlanddal (nocsak, nocsak…), Norvégiával és Luxemburggal kezdődik, a szervezet szerint ezekben az országokban a legszabadabb a sajtó. Vigasztaljon persze, hogy sajtószabadságilag még mindig jobbak vagyunk, mint labdarúgásilag, válogatottunk ugyanis a 62. helyen áll.

Mindeközben a Zuschlag-per másodrendű vádlottja úgy vallott: az érdekelt egyletek vezetői mindenről tudtak, sőt leadták a zsetont az elsőrendű vádlottnak, és részesedtek. Zuschlag János egykori MSZP-képviselőt és néhány társát, mint tudjuk, bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással és egyebekkel vádolják. Fölvetődhet az álnaiv kérdés, hogy akkor vajon mi lehet a neve annak a bűnszervezetnek. Megnevezésétől most tartózkodjunk. Persze csupán az ártatlansági vélelem miatt. Nehogy azt higgye már a Riporterek Határok Nélkül, hogy kiöncenzúráztuk magunkat.

– Fábián György –

A szerző blogja: http://ludwighernya.blogging.hu

Olvassa szubjektív írásainkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!