hírmorzsák

2021.03.30. 22:20

Külön gyűjthetik az olajat Mezősason, utat építenek Hajdúdorogon

A vírushelyzet ellenére is zajlik a munka településeken.

Elszállítják az elhasznált olajat

Mezősas önkormányzata szerződést kötött egy céggel arra, hogy a háztartásokban keletkezett, általuk összegyűjtött étolajat elszállítsák. A polgármesteri hivatal udvarán egy tároló kukát helyeztek el, ahová a lakosok elhelyezhetik a zárható edényekben lévő használt olajat, amit aztán díjmentesen elszállítanak a községből. Somi László polgármester a település honlapján értesítette a lakosokat erről a lehetőségről.

Versért nemezelt nyuszit kaphatnak

A járványhelyzet miatt ugyan hagyományos húsvéti rendezvénye elmarad a Nádudvari Kincsesháznak, ám jó néven veszik, ha tavaszköszöntő vagy locsolóverses beküldött videóval varázsolnak mosolyt mindnyájunk arcára, reményt mindannyiunk szívébe a gyerekek. Az óvoda- és iskolanyitás napján pedig nemezelt nyuszit kapnak ajándékba a verselők – olvasható közösségi oldalukon.

Előbb az úttükör, majd az útépítés

A napokban elkezdődtek Hajdúdorog északi részén fekvő Temető-dűlő útfelújítási munkálatai. A közel négy kilométeres szakaszon az úttükör kiszedése és a homokos kavics talajjavító és fagyvédő rétegként való bedolgozása is folyamatban van – tudatta közösségi oldalán Horváth Zoltán polgármester. Az építési munkálatokkal párhuzamosan az út mentén szikkasztó árkot is kialakítanak a szakemberek. A közel 118 millió forintos beruházás pályázati forrásból és az önkormányzat által biztosított önerőből valósul meg.

VJ, HBN, MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!