Elrajtol az első osztály

2020.08.14. 14:58

A Loki kiesése ellenére is érdemes figyelni az NB I. mérkőzéseire

Izgalmas mérkőzésekkel és új igazolásokkal indul újra péntek este az NB I.

Budapest 20200620 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Újpest UTE FotóSzabó Miklós Nemzeti Sport csapat öröm Dibusz Dénes

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A koronavírus okozta szünet miatt kitolódott a magyar első osztályú futball előző idénye. A csapatoknak sok idejük így nem maradt a pihenésre, szinte rögtön belevágnak az új idény megmérettetéseibe. Az NB I.-es klubok helyzetéről és az indulók esélyeiről Horváth Zsolt, a DVSC egykori játékosa, illetve az M4 szakértője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Fradi–Vidi párharc

Az egykori támadó nem vár nagy meglepetést az új idény bajnokaspiránsait illetően, elmondása szerint az FTC legnagyobb kihívója idén is az újjáépülő Mol Fehérvár lehet.

„Úgy gondolom, hogy a zöld-fehérek és a Fehérvár a bajnokság esélyese.”

– A tavalyi Fradi olyan erős volt, mint az utóbbi években nem sok csapat: toronymagasan megnyerte a ligát a nemzetközi kupaszereplés ellenére is. Ehhez még erősítettek is posztspecifikusan, így jelenleg még kiemelkedőbb kerettel dolgozhatnak. Ha tippelnem kellene, az FTC győzelmére 51 százalékot, a Fehérváréra 49 százalékot mondanék. Utóbbinál hatalmas változások történtek, hiszen az előző edző távozása mellett olyan, a csapat gerincét adó játékosok távoztak, mint Juhász, Huszti vagy Vinicius. Ebben az évben egy új csapatgerincet kell építeniük, ami nem lesz könnyű – emelte ki az egykori futballista.

Érdekes újoncok

Horváth Zsolt szerint a feljutó csapatok közül az MTK meglepetéscsapat lehet, véleménye szerint nem lesz kiesési gondja a kék-fehéreknek.

– A csapat két éve kiesett kereténél jóval erősebb az idei, így nem gondolom, hogy problémái lehetnek az idényt tekintve. A Budafok is szimpatikus úton halad, nem túlnyújtózkodva a takarójukon több U21-es játékost is szerepeltetnek, az igazolások is a realitás talaján maradva érkeztek. A fiatal, sikeréhes játékosokból egy érdekes koncepció lehet az övék, ettől függetlenül a kiesés elleni harc lehet talán a legnagyobb feladatuk – mondta a szakértő, aki a középmezőnyre és néhány, dobogóért harcoló alakulatra is kitért.

– A Zalaegerszeg kezdőcsapatának fele elment, beleértve huszonhárom gólt és nagyjából egy tucat gólpasszt. A védelmük is gyengült, így nem könnyű a helyzetük. Azonban fantáziadús játékosokat igazoltak, és Boér Gábor is meglepetés­edző lehet a szezonban. A Diósgyőr egy stabil, kiesési kérdésektől mentes csapat lehet, az élmezőny mögött, ötödik-hatodik helyen tudom elképzelni őket.

„A Bódog Tamás vezette Honvéd a kupagyőzelemért, illetve egy harmadik helyért is versenybe lehet, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd pedig újfent megmutathatja mire képes. Utóbbi alakulat Kuttor Attila regnálása óta szépen épül, és jól is igazoltak a nyáron. Benne van a pakliban, hogy odaérhetnek a dobogóra ők is”

– hangsúlyozta az egykori Loki-játékos.

Az OTP Bank Liga idei szezonja igazi rangadóval indul pénteken, a feljutó MTK a bajnoki címvédő FTC-t fogadja. A hétvége más, izgalmas összecsapásokkal is kecsegtet, hiszen a Diósgyőr a Mezőkövesddel, a ZTE a Mol Fehérvárral, míg a Puskás Akadémia a Honvéddal küzd majd meg.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!