Gazdaság

2018.03.27. 13:23

Az alma az almafáról van, meg is mutatják

Debrecen - Van, aki a magyar terméket, míg más a kiváló magyar élelmiszert keresi.

Debrecen - Van, aki a magyar terméket, míg más a kiváló magyar élelmiszert keresi.

Vendégeink közül nem mind ragaszkodik a különböző védjegyekhez és jelölésekhez (például magyar termék, kiváló magyar élelmiszer). Nem így a Bold Agro Kft. A ma már a Hajdu-Bihar Megyei Értéktárban is szereplő Kiváló Magyar Élelmiszer és Agrárgazdasági Minőség Díjjal rendelkező derecskei gyümölcsös termékek több országos hálózattal rendelkező üzletláncok polcain is megtalálhatók.

Van, hogy kerülőúton jön

– Ezen üzletláncok is értékesítenek megyénkbe, így az helyinek számít, igaz, úgy, hogy el kell szállítanunk termékeinket valamelyik Budapest környéki logisztikai központba és ezután kerülnek vissza a térségünkbe jelentős logisztikai költséggel megterhelve, elveszítve a helyi termékek fogyasztásának egyik legfontosabb előnyét. Ezeken kívül a legnagyobb értékesítést a webshopunkon keresztül hajtjuk végre. Reklámozni ritkábban szoktunk, az erre szánt pénzt inkább arra fordítjuk, hogy a vásárlóinkat meghívjuk a kertünkbe megnézni, hogyan jutnak el a termékeink a termőföldtől az asztalra. Az ilyen kertlátogatási programunkat is nagy siker jellemzi, évente sok ezer gyereknek tudjuk megmutatni a megnyitott almás kertünkben, hogy az alma az almafán terem. Az a világ elmúlt, hogy ülünk és várjuk, hogy keressék a termékeinket. Szeretnénk, ha megszeretnék az emberek a hazait. A magyar termék ­igenis húzónév, ezért fontosnak tartom minden lehetséges jelzéssel elkülöníteni a ­többiből. Ha megfelelünk ezeknek, miért ne használjuk? – emelte ki dr. Szabó Viktor. Beszélgetőpartnereink egyetértettek, hogy például kóstoltatásra, a potenciális vásárlók felé való gyakori bemutatkozásra szükség van.

HBN


[related-post post_id="3808983"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!