VB2022

2022.12.06. 22:07

Portugália KO-zta Svájcot, és nyolcadikként csatlakozott a negyeddöntősökhöz

Cristiano Ronaldo csak a cserepadon kezdett, nélküle jobban tűnt a luzitán gépezet.

Forrás: AFP/ADRIAN DENNIS

A portugál labdarúgó-válogatott 6–1-re legyőzte Svájcot a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében, s bejutott a negyeddöntőbe, ahol Marokkóval csaphat össze – írta az M4 Sport hivatalos oldala.

A portugáloknál már a mérkőzés előtt találkozhattunk az első meglepetéssel, miután igaznak bizonyultak a délelőtti pletykák, s Fernando Santos szövetségi kapitány valóban nem nevezte a kezdőbe a 37 esztendős klasszist, Cristiano Ronaldót – az ikon helyén az a Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki ezen a világbajnokságon eddig mindössze tíz percet töltött a pályán.

A 17. percben az első kaput is eltaláló lövés épp Ramos nevéhez fűződik, ráadásul egyből gól is lett belőle! A Benfica 21 éves támadója nyolc méterről, ballal eresztett meg egy bombát, és kíméletlenül kilőtte a jobb felsőt. A 33. percben aztán jött a veterán, sérülése után újra a csapatba kerülő Pepe, és egy szöglet után öt méterről a kapu bal sarkába bólintott. Ezzel a 39 éves Pepe lett a vb-k történetének második legidősebb gólszerzője.

Az 51. percben ismét Ramos villant, Diogo Dalot rakta be laposan a labdát a jobb szélről, a remek ütemben érkező csatár pedig közvetlen közelről a kapuba belsőzött, ezzel már hárommal ment Santos csapata. Négy perccel később újfent nagyon szép támadást vezetett Portugália, Ramos passza után pedig a védő Raphaël Guerreiro vágta be a labdát a léc alá – Guerreiro a negyedik találatát jegyezte a válogatottban, legutóbb épp Magyarország ellen volt eredményes a 2020-as Európa-bajnokságon.

Az 57. percben egy szöglet után szépített Svájc (4–1), tíz percre rá viszont jött az ötödik portugál villanás is: ezúttal is Ramos talált be, aki ezzel első mérkőzésén, amin kezdett, rögtön mesterhármast tudott összehozni!

Az utolsó etapra bejött Cristiano Ronaldo, a szupersztár azonban nem tudott gólt szerezni, Rafael Leao viszont a hosszabbításban csodálatos villanást mutatott be – a vége így 6–1-es kiütés és sima továbbjutás lett, Fernando Santosék a negyeddöntőben a spanyolokat búcsúztató Marokkóval játszhatnak.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!