Mi is segíthetünk

2019.08.01. 20:21

Iskolakezdési segélyprogramot indított a Katolikus Karitász

Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász. A segélyszervezet célja, hogy legalább 5000 rászoruló gyermeket támogassanak iskolatáskával, tanszerekkel, tornafelszereléssel – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a program sajtótájékoztatóján, csütörtökön Budapesten.

Fotós: Illyés Tibor

Écsy Gábor hangsúlyozta: a kilencedik alkalommal meghirdetett program célja, hogy minden gyermek egyenlő eséllyel induljon el az iskolába. Hozzátette:

az ingyenes tankönyvcsomagokkal az állam fontos támogatást nyújt, de így is maradtak olyan kihívások, amelyekkel nem könnyű megbirkózni a családoknak.

A segélyszervezet szeptember 15-ig tartó programjához több módon lehet csatlakozni.

Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni rászoruló diákokat.

A Karitász honlapján bankkártyás fizetéssel, illetve átutalással is lehet adakozni. A támogatást az 12011148-00124534-00100008-as bankszámlaszámra várják, a közlemény rovatba az iskolakezdés szót írva.

Emellett a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiban is várják a jó állapotú iskolatáskákat, tanszereket – mondta a segélyszervezet vezetője.

Megjegyezte: ötezer gyermek iskolakezdését 25 millió forintból tudják támogatni.

Mire elég egy hívás?

1 telefonhívás = 1 színesceruza-készlet

10 telefonhívás = 1 iskolatáska

1000 telefonhívás = 100 iskolatáska

Tízezer önkéntes állítja össze a csomagokat

Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt: 16 egyházmegyében nyolcszáz egyházmegyei csoport tízezer önkéntese dolgozik majd az elkövetkező hetekben azon, hogy összeállítsa a gyermekek csomagjait.

Ugyanakkor

a program több mint tárgyi adományozás, azt is szeretnék megéreztetni a rászoruló családokkal, hogy egy közösség tagjai, és van kikhez fordulniuk problémáikkal.

Éppen ezért az adományok egy részét szeretetvendégség keretében adják át, más részét a karitászcsoportok önkéntesei személyesen viszik majd el a családokhoz – ismertette Fieszl Csaba.

Borítókép: Diákok nézik a Katolikus Karitásztól egy korábbi akció keretében ajándékba kapott iskolatáskákat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!