Életstílus

2015.12.10. 10:37

Öreganyánk lekvárjától a tökéletes marcipánig - Hétféle szaloncukrot teszteltünk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Megtaláltuk a legfinomabb marcipános szaloncukrot a sok közül.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Megtaláltuk a legfinomabb marcipános szaloncukrot a sok közül.A szerkesztőségi teszten öt újságíró véleményét kértük ki a szaloncukrokkal kapcsolatban. A termékeket 1-5 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

A lista alján a Bonbonetti marcipános-meggyes étcsokoládés szaloncukra végzett.-Meggyes, ami szerintem nagyon passzol a marcipánhoz, valahogy nem adja azt az ízt, amire számítanék - mondta egyik munkatársunk. Egy másik tesztelő szerint az édesség első kóstolásra kellemes, de mint mondta, nem érez rajta semmi pozitívumot vagy negatívumot. - Nagyon mű ízű, inkább arcszeszre emlékeztet, ez egyáltalán nem marcipános - szögezte le az egyik újságíró. (13 pont)



Nem igazán kedveljük a savanykás ízeket, a Bonbonettit csak két ponttal előzte meg a Stühmer meggyes marcipános édessége és a Szerencsi étcsokoládéval mártott áfonyás-marcipános szaloncukra. - Van benne valami lekvár. Öreganyám hatszáz éves szilvalekvárja a spájz hátsó polcáról? - tette fel a kérdést a Stühmer szaloncukor megkóstolása után egyik tesztelőnk. Egy másik újságíró savanykás ízt vélt felfedezni a sötét töltelékben, viszont hiányolta a marcipán jellegzetes ízvilágát. - Azt, hogy ez marcipános csak azzal lehet elhitetni, aki soha életében nem evett még marcipánt - húzta alá. (15 pont)

- Vannak valami apró darabok a puha krémben, de az nem marcipán, a lekvárra emlékeztet. Kissé furán savanykás az íze, a csoki pedig túl vastag hozzá - jellemezte a Szerencsi áfonyás-marcipános csokoládéját egyik kóstolónk. Nem ő volt viszont az egyedüli, aki hiába kereste marcipán darabkákat.  - Az íze hasonlít a marcipánra, de közben mintha lekvár lenne a belsejében, ami nem biztos, hogy az előnyére válik - jegyezte meg másikuk. (15 pont)



A Stühmer mákos-marcipános szaloncukra megosztotta a tesztelőket. - Krémes és van benne valami, aminek nagyon ismerős az íze, de most nem tudom megmondani, hogy mi az. Mindenesetre finom - hangzott el a teszten. Viszont akadt, aki csak rám való tekintettel küzdötte le magában a falatot. - Ez egy dizájnerszaloncukor, nagyon sajátosan néz ki, de szörnyű az íze - fakadt ki egyik alanyunk. Ennek ellenére volt, aki ezt tartotta az egyik legjobbnak és pozitívan értékelte az ízhatást. (18 pont)

A Szerencsi étcsokoládéval mártott narancsos-marcipános szaloncukra a harmadik helyezésig jutott. - Imádom az étcsokoládét. Ez a szaloncukor első ránézésre inkább tűnik zselésnek, mint marcipánosnak...és ízre is. Mintha narancsos-zselés lenne - fogalmazott munkatársunk, de a többieket is inkább a klasszikus zselés édességre emlékeztette ez a cukor. Mindezek ellenére ez a termék az elsők között végzett az értékelés szerint. (19 pont)



A Milka marcipános szaloncukor a tesztelők egyik kedvence volt.  - Igazi marcipán íz finom tejcsokoládé bevonattal - hangzott el a kóstoláson. Egyik munkatársunk úgy fogalmazott, a tömény marcipánon jól érvényesül a kellemes csokoládé bevonat. Akadt viszont olyan is, aki ezt a szaloncukrot túlságosan édesnek találta. (20 pont)

Szerkesztőségi tesztünk élén a Stühmer csokis-marcipános szaloncukor végzett. - Finom, krémes, nem tapad az ember fogához és kellemes összhatású - mondta egyik tesztelőnk, akivel a legtöbben egyetértettek. Akadt, aki szerint a csokoládé kissé elnyomja a marcipán ízét, de összességében ezt a terméket találták a legjobbnak. (22 pont)



A szaloncukrok ára ft/kg

Stühmer: 5360

Szerencsi: 4995

Milka: 3389

Bonbonetti: 3185

A végeredmény: 

  • Stühmer csokis-marcipános
  • Milka marcipános
  • Szerencsi étcsokoládéval mártott narancsos-marcipános
  • Stühmer mákos-marcipános
  • Szerencsi áfonyás-marcipános
  • Stühmer meggyes marcipános
  • Bonbonetti marcipános-meggyes étcsokoládés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!