Csillagles a Zsuzsi Erdei Vasúttal

2020.08.12. 09:56

Csillagles a Zsuzsi Erdei Vasúttal

Gondoltak már arra, hogy milyen lehet távol a várostól, az erdőben késő éjszaka barangolni és csillagokat csodálni? Akár igen akár nem, most itt a lehetőség!

Debrecen – Hármashegyalja, 2020. augusztus 15.

Debrecen város kisvasútja, a 138 éves Zsuzsi Erdei Vasút a fényszennyezéstől távol eső hármashegyaljai pihenőerdőbe invitálja a kedves utasokat egy nem mindennapi csillagles-programra és bátorság túrára.

Zajácz György, hazánk egyik elismert csillagászának közreműködésével betekintést nyerhetünk az éjszakai égbolt titokzatos világába: megfigyelhetjük a Perseidákat, a Jupiter, a Szaturnusz és a kettőscsillagok létét. A résztvevők a csillagászati totó kitöltésével felmérhetik a bolygórendszeri tudásunkat is. Az est folyamán Varga Edit környezeti nevelővel erdei barangoláson és egyedi bátorságpróbán bizonyíthatjuk merészségünket és tájékozódási képességünket a sötétben. A csillagtúrát egy különleges Led-fény tánccal zárjuk az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió közreműködésével és Bota Klaudia tánctanár vezetésével.

Kérjük utasainkat, hogy a túrafelszerelésen és zárt túracipőn túl elemlámpát, illetve polifoamot is hozzanak magukkal!

Rendkívüli menetrend:

Hármashegyaljára: 19:00

Hármashegyaljáról vissza: 22:45

További információ: www.zsuzsivasut.hu

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!