Életmód

2018.03.06. 17:38

Lapos hassal került kórházba, pár óra múlva egészséges babát szült

Nagy-Britannia - A 19 éves Charlotte Thomsonnak halvány sejtelme sem volt arról, hogy terhes. Nem is csoda, hiszen még a 9. hónapban is 36-os ruhaméretet hordott, és mindvégig rendszeresen menstruált.

Nagy-Britannia - A 19 éves Charlotte Thomsonnak halvány sejtelme sem volt arról, hogy terhes. Nem is csoda, hiszen még a 9. hónapban is 36-os ruhaméretet hordott, és mindvégig rendszeresen menstruált.

Mivel semmi jelét nem mutatta a terhességnek, a Newcastle upon Tyne városában élő fiatal lány szinte sokkot kapott, amikor az orvosok közölték vele, hamarosan szülni fog.

Charlotte egy hajnalon arra ébredt, hogy iszonyú hasgörcsök kínozzák. Magához vett egy kis paracetamolt, majd azt remélte, hamarosan elmúlik fájdalom. De nem így történt...

Egyre rosszabbá vált, agonizálni kezdtem. Egy órával később hányinger tört rám, ezért kirohantam a mellékhelyiségbe, ekkor vettem észre, hogy az alsóneműm csupa vér. Nagyon megrémültem, hiszen pár nappal korábban menstruáltam. Tudtam, hogy nagy a baj, ezért taxit hívtam, hogy bevigyen a kórházba."

Amikor a nővérek a vizsgálat után azt javasolták neki, hogy beszéljen egy szülésszel, Charlotte arra gondolt, biztosan tévednek. Végül az ultrahangos vizsgálat győzte meg arról, hogy a szakembereknek igazuk van.

Charlotte a bal szélső fotón 4, a jobb szélső képen pedig 6 hónapos terhes | Forrás: Daily Mail

Pánikba estem, mert nem álltam rá készen, arra sem volt lehetőségem, hogy babaruhát vásároljak. Nagyon aggódtam, hogy mit fognak szólni a szüleim."

Egy nővér értesítette Charlotte édesanyját és édesapját, akik hirtelen úgy gondolták, lányuk azért került kórházba mert pár hetes terhesség után elvetélt. Bár arra egyáltalán nem számítottak, hogy két óra múlva nagyszülők lesznek, amikor tudomásukra jutott, hogy mi történik valójában, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy támogassák gyermeküket.

Molly világrajövetele fenekestül felforgatta Charlotte életét, ám a fiatal anyuka elmondása szerint semmit sem csinálna másképp, annak ellenére sem, hogy a baba édesapja már nem része az életének.

És hogy miért nem látszódott a terhesség? Az orvosok szerint Molly valósággal be volt gyűrődve Charlotte bordái alá, és mint elmondták, a várandósság alatti menstruáció sem képez egyedi esetet.  Rendszeres vérzés ugyanis előfordulhat szervi elváltozások, hüvelyi fertőzések miatt áldott állapotban is, illetve megesik, hogy a magzat először a méh falába ágyazódik be. Mivel a hízás csekély mértékű volt, a fáradékonyságot pedig a rendszeres éjszakázásnak tudta be, Charlotte mindvégig gyanútlan maradt.

Molly ma már kétéves, és anyukája elmondása szerint semmi olyat nem tud csinálni, amivel annyira meglepné őt, mint a születésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!