Életmód

2018.02.19. 19:24

Meg szeretnéd élni a kilencvenes éveidet? Sörözz, borozz, hízz egy kicsit!

Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Végre olyan irányba terelnek minket egészséges életmód jelszóval, amely nemhogy tiltja, de egyenesen előírja az alkoholfogyasztást, meg a csípőre növesztett úszógumikat.

Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Végre olyan irányba terelnek minket egészséges életmód jelszóval, amely nemhogy tiltja, de egyenesen előírja az alkoholfogyasztást, meg a csípőre növesztett úszógumikat.

Mint kiderült, még 2003-ban készült egy tanulmány, nagyjából 1700 idős, 90 éven felüli ember részvételével, amelynek célja az volt, hogy megállapítsa, milyen tényezők befolyásolhatják ennek a szép kornak a megélését. Meglepő módon olyan, első hallásra egészségtelennek tűnő elemekre mutatott rá a kutatás, amelyek véletlenül még élvezetesek is. Hihetetlen, ugye?

Kiderült, hogy fontos faktor lehet az alkoholfogyasztás. Természetesen a korlátlan mennyiségű szeszelés ezúttal sem kapott zöld utat, de a vizsgált alanyok körében többen napi rendszerességgel ittak meg 1-2 pohár sört, vagy bort, amely egyértelműen igazolja, hogy az alkohol kis mértékben valóban gyógyszer, továbbá rendszeres fogyasztása még nem egyenlő az alkoholizmussal.

A kaliforniai egyetem professzora, Claudia Kawas hozzátette, némi plusz testsúly sem árthat. Úgy tűnik néhány úszógumi, amely valahol a kórosan alacsony testsúly és az elhízottság közötti arany középutat képviseli, szintén szolgálhatja ügyünket:

Fiatalon nincs jelentősége annak, ha valaki picit sovány, de idősebb korban már nagyon rosszat jelent."

Ezzel azonban nincs vége, akad még néhány apróság, amelyek segítségével sokat javíthatunk az esélyeinken. Korai halálunk ellen dolgozunk például, ha napi szinten körülbelül 2 órát töltünk valamilyen kedvelt hobbi űzésével, legalább 15-45 percet mozgunk, valamint legurítunk 2 csésze kávét.

Nem kell tehát lemondanunk az olyan élvezeti cikkekről, mint a koffein, vagy az alkohol, és felesleges néhány plusz kiló miatt éheztetnünk magunkat, nyugodtan élvezhetjük életünk hátralévő részét, minden csak a mértéktartáson múlik.


[related-post post_id="3766283"]

[related-post post_id="3611906"]

[related-post post_id="3554853"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!