Digitália

2022.12.01. 06:00

Kültéri biztonsági kamera? Erre az 5 szempontra figyeljen!

A népszerű technika segít megvédeni otthonunkat és szeretteinket a nem kívánt eseményektől és látogatóktól.

Forrás: Shutterstock

Íme, öt fontos funkció, amiről ne mondjunk le, ha kültéri biztonsági kamerát vásárolunk.

1. Mozgásérzékelés

E nélkül a kamerák nem sokat érnek: mindössze csak folyamatosan „nézik” azt a területet, ami előttük van. A mozgásra aktiválódó kamerák azonban akkor kapcsolnak be és rögzítenek, amikor valamilyen változást észlelnek a megfigyelt területen.

A jobb készülékek értesítik a tulajdonost, amikor mozgást észlelnek, így élőben megtekinthető az esemény és időben lehet riasztani a rendőrséget. És megnyugodhatunk, ha látjuk, csak a szomszéd macskája volt.

2. HD kamera

Mit ér egy biztonsági kamera, ha nem látható egyértelműen, hogy mi történik a felvételen? Ne adjuk alább a HD-nál, de még jobb döntés az 1080p, mert így kiderül, mi történik.

Ráadásul ha valami illegális eseményt rögzít, például lopást, akkor át kell adni bizonyítékképpen a felvételt a biztosítónak, a hatóságoknak.

3. Legyen elérhető mobilról

A biztonsági kamerák nyugalmat biztosítanak, amikor otthon vagyunk, s legalább ennyit segítenek, amikor messzire utaztunk. Mi van, ha nyaralunk és biztosak akarunk lenni, hogy senki sem próbálja kihasználni a helyzetet?

Válasszunk olyan megoldást, ami csatlakozik az okostelefonunkhoz: ezzel automatikus figyelmeztetést kapunk, ha a mozgásérzékelő észlel valamit. Így bárhol is vagyunk, időben kiderül, mi történik a hátsó udvarban.

4. Nagyobb biztonsági rendszer része legyen

Ha az otthonunk elég nagy ahhoz, hogy egynél több kültéri kamerára legyen szükség, akkor szerencsés, ha egy kiterjedtebb rendszer részeként képes működni. Ha nem figyelünk erre, akkor minden egyes új kamera felszerelése és beillesztése problémát fog jelenteni.

A továbbfejleszthető rendszer követelményén kívül ma már érdemes arra gondolni, hogy idővel talán egy okosotthon részeként is fognak szolgálni ezek a biztonsági eszközök. Rugalmas megoldásra van szükség, ami nehézségek nélkül használható a jövőben is.

5. Éjjellátó készülék

Vegyük figyelembe, hogy éjjellátó képességek nélkül kültéri kamerára költeni leginkább csak kidobott pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!