szórakozás, biztonságban

2020.08.25. 15:02

Szigorú óvintézkedések mellett startolt el a Debreceni Egyetem gólyatábora

A szervezők a jó hangulat megteremtésén túl a járványügyi szabályok betartására is fokozottan figyelnek, közölte az egyetem.

Fotó: unideb.hu

A biztonságos lebonyolítás miatt a korábbi évektől eltérően idén nem kettő, hanem három turnusban, két-két helyszínen rendezik meg a Debreceni Egyetem gólyatáborát augusztus 24. és szeptember 5. között – olvasható az intézmény híradásában. Így megoldható, hogy egymástól jól elkülönített, elzárt területen legyenek a háromnapos táborok.

A szervezők szigorú szabályok betartását kérik a résztvevőktől. A beköltözéskor például a gólyáknak írásban nyilatkozni kell arról, hogy a gólyatábort megelőző 14 napban nem tartózkodtak külföldön.

A résztvevők a tábort csak nyomós indokkal hagyhatják el, be-, illetve kilépésnél minden esetben szükséges a kézfertőtlenítés, valamint a testhőmérséklet-mérés. A tábor területén több fertőtlenítőpontot alakítottak ki, ajánlott a maszkhasználat zárt terekben, valamint azokon a programokon, ahol nem oldható meg a javasolt másfél méteres védőtávolság megtartása. A tábor résztvevőinek a szervezők megfelelő számú és minőségű szájmaszkot biztosítanak.

A tábor területén, a forgalmas pontokon kötelezően tartandó a felfestett jelzésekkel megjelölt 1,5 méteres távolság. A zenés programoknak is helyet adó, nyitott 500 fős sátorban egyszerre maximum 300-an tartózkodhatnak.

A gólyatáborról részletesen a DEHÖK oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!