Debrecen hírei

2019.01.31. 19:01

Örök hála a szeretetért

Debrecen - A futballtársadalom felsorakozott a DVSC leukémiában szenvedő ifjú játékosa mögé.

Debrecen - A futballtársadalom felsorakozott a DVSC leukémiában szenvedő ifjú játékosa mögé.

Mint arról beszámoltunk már, karácsonykor leukémiát diagnosztizáltak a DVSC-DLA 14 éves futballistájánál, Vietorisz Áronnál. A srác családja Debrecenben él albérletben, és az édesapja kénytelen volt felmondani a munkahelyén, mivel a nap 24 órájában a gyermeke mellett van. Vietoriszék számára gyűjtés indult, és mint azt Józseftől, az édesapától megtudtuk, nagyon sokan segítségükre siettek.

„Gara” sokat segített

– Sajnos, egy ilyen szomorú eset kapcsán tapasztaltuk meg a DVSC, az egész futballtársadalom, a barátok, az egyéni vállalkozók áldozatkészségét – mondta a Naplónak Vietorisz József. – Látszik, hogy ismernek és szeretnek minket. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy debreceni lehetek – fogalmazott a szülő, akinek a fiát a válogatott csatár, Szalai Ádám is meglátogatta nemrég.

– Óriási segítségünkre volt Garamvölgyi Peti, aki Áron volt edzője, ő indította el a folyamatot. Amikor meghallotta, mi történt a fiammal, megbeszélte az illetékesekkel, így a DVSC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia is teljes mellszélességgel kiáll mellettünk. A Loki honlapjára kikerült az információ, így jutott el a hír Ádámhoz, akit megérintett az ügy, hiszen az édesanyja korábban leukémiás volt, de szerencsére felgyógyult belőle. A három Szalai fivér ezért is látogatott el hozzánk a Játékidő Alapítványon keresztül. Mellettük több ilyen szervezet, a Tündérkör Alapítvány, a Remény a Leukémiás Gyermekekért, a barátok, az egyéni vállalkozók segített, mindenkinek nagyon hálásak vagyunk az adományokért. Érezzük az emberek szeretetét, és ez nagyon megható – mondta József.

Erőt merít belőle

Az elmúlt vasárnap jótékonysági futballgálát rendeztek a Hódosban, ahol a Kowalsky meg a Vega zenekar, a DVSC Legends és a DVSC Ultras vett részt, a bevételt – 684 ezer forint gyűlt össze – a Tündérkör Alapítvány kapta meg; az összeg felét a szervezet Áron családjának ajánlotta fel. A gálán felállva tapsolták meg és biztatták az ifjú futballistát és szüleit.

– „Hidegrázós” élmény volt. Mondtam Áronnak, hogy kicsit későbbre terveztük ezt a katartikus hangulatot megélni, majd ha esetleg befutott futballista lesz. Ennek a délutánnak az emléke mindennap erőt kell, hogy adjon neki. Az, hogy a szurkolók ilyen hangosan buzdították, és kifeszítették a „Gyógyulj meg, Áron!” molinót, hatalmas motivációt jelent. Pénteken kapja a második, keményebb kemoterápiás kezelést, a következő hetekben erőt kell merítenie a gála hangulatából. Áron rengeteget tesz a felépülésért, bár ő az első pillanattól kezdve sokkal lazábban kezeli ezt az egészet, mint mi. 5-6 hónapot mondanak az orvosok a gyógyulás időtartamára; ő elhatározta, mindent megtesz azért, hogy három hónap alatt letudja ezt a betegséget.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!