Debrecen hírei

2018.12.18. 11:04

Régiókutatás: nem volt „fekete péntek” aznap

Debrecen - Idén 8. alkalommal tanácskoztak a régió kutatói a tudományos eredményeikről.

Debrecen - Idén 8. alkalommal tanácskoztak a régió kutatói a tudományos eredményeikről.

Remélhetőleg a konferencia számára a mai nap nem lesz fekete péntek”

– utalt a New York-i tőzsde 89 évvel ezelőtti krachjára Szálkai Tamás főlevéltáros, mosolyt csalva ezzel a résztvevők arcára. „Minden évben valamilyen újdonsággal készülünk, gyarapodunk. Idén elkészült a konferencia anyagaira épülő online folyóirat, a Régiókutatás Szemle honlapja” – mondta el a rendezvény ötletgazdája. Dajnoki Krisztina, a szakfolyóirat főszerkesztője a szervezők nevében köszöntötte a résztvevőket; Popp József professzor, az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola vezetője (DE GTK) pedig a regionális tudományok szerepéről beszélt, hangsúlyozva a tudományág művelésének fontosságát.

A konferencián két plenáris előadás is elhangzott: Berde Csaba professzor a Debreceni Egyetemen zajló funkcionális elvű menedzsmentkutatásokról, Csönge Attila megyei levéltár-igazgató a magánszemélyek Jász-Nagykun-Szolnok megyei levéltári iratajándékozásainak tanulságairól beszélt: Szolnok város 1938. évi településrendezési tervét például a szemétből túrta ki egy magánszemély, aki felismerve annak fontosságát, beadta a levéltárba. A konferencián öt szekcióban közel negyven előadást hallgathattak meg magyar és angol nyelven az érdeklődők a bölcsészettudomány, valamint agrárgazdaság- és üzemtan, menedzsment témakörökben. Mindez a Régiókutatás Szemle folyóirat hasábjain lesz olvasható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!