Debrecen hírei

2018.11.15. 16:16

Technológia a fókuszban

Debrecen - Napjaink aktuális kérdéseiről tanácskoztak a kutatók.

Debrecen - Napjaink aktuális kérdéseiről tanácskoztak a kutatók.

Doktori fokozatot szerzett kutatók tartottak tudományos tanácskozást csütörtökön a Debreceni Akadémiai Bizottság székházában. A rendezvényt a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága és a Debreceni Egyetem szervezte a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

A megnyitón köszöntőt mondott Gergely Pál akadémikus, az MTA DAB elnöke, valamint Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese. A Debreceni Egyetem különböző doktori iskoláinak képviselői, hét PhD fokozatot szerzett kutató tartott előadást majd vehetett át elismerést. Értekezéseikben szerepelt többek közt a növények tápanyagfelvétele, kódelmélet, megújuló energiák, szemészeti betegségek.

A „Magyar Tudomány Ünnepe 2018” című országos és határon túli programsorozat hatékony segítséget kíván nyújtani többek között annak az aktuális kérdésnek a megválaszolásához, hogy milyen módon megy végbe a technológiai fejlesztések szétterülésének folyamata hazánkban és a nemzetközi környezetben. Az ünnep másik kiemelt célja a tudomány kommunikációs tevékenységének vizsgálata, a nemzetközi – magyar és a külhoni – magyar kutatások jó példáinak bemutatása, valamint az együttműködések erősítése.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!