Debrecen hírei

2018.11.17. 09:59

A magasból is megnézhetjük a fényárba boruló főteret

Debrecen - Javában tart a készülődés a megyeszékhelyen az adventi forgatagra.

Debrecen - Javában tart a készülődés a megyeszékhelyen az adventi forgatagra.

A Kossuth téren és a Piac utcán november 24-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely többek között egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral várja – mintegy száz faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat – tudatja a a Főnix Rendezvényszervező Kft. A vásár december 23-áig tart majd.

Még nagyobb lesz

Tavaly nagy sikert aratott a Debrecen Eye névre elkeresztelt óriáskerék, melyről csodás panoráma tárult a fényárban úszó adventi forgatagra. A 33 méter magas szerkezetet idén egy még nagyobb, 45 méteres váltja, ennek elemei már megérkeztek a Kossuth térre, és megkezdték az összeszerelést. A monumentális kerék a teljes adventi időszakban a kíváncsiskodók rendelkezésére áll majd. Ebben az évben újra lesz egy kisebb korcsolya­pálya a város karácsonyfája mellett, a szervezők ezzel elsősorban a gyerekeknek szeretnének kikapcsolódási lehetőséget nyújtani.

Már fent van a karácsonyi díszkivilágítás egy része is; idén mintegy 170 ezer fényforrást szerelnek fel a városban, Debrecen karácsonyfáját pedig 16 ezer 500 égő díszíti majd.

Jön a lappföldi Mikulás

Az első adventi gyertya közös meggyújtása december 2-án lesz, a következőig pedig még egy izgalmas eseményben lehet része a főtérre látogatóknak: december 5-én délután a lappföldi Mikulás, Joulupukki látogat Debrecenbe.

HBN


[related-post post_id="4047655"]

[related-post post_id="4020644"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!