Debrecen hírei

2018.10.04. 14:44

Visszavonták a patika működési engedélyét

Debrecen - Vény nélkül kiadott gyógyszerekkel indokol a hatóság.

Debrecen - Vény nélkül kiadott gyógyszerekkel indokol a hatóság.

Súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat négy patika, köztük egy debreceni; ezért működési engedélyüket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) visszavonta – közölte az intézet honlapján.

A debreceni Sas Patika, a csengeri Patika Csenger, a porcsalmai Patika Porcsalma, és a rozsályi Erdőhát Gyógyszertár gyógyszerészei nagy mennyiségben vény nélkül adtak ki a betegek számára fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszereket, antibiotikumokat, szteroid gyulladáscsökkentő injekciókat, illetve altatókat – írja az OGYÉI vizsgálataira hivatkozva. Az Észak-Alföld régióban működő gyógyszertárak összesen 20 ezer doboz receptköteles gyógyszert adtak ki vény nélkül, ezért közel 21 millió forint bírságot szabott ki rájuk a hatóság. Az érintett gyógyszertárak az OGYÉI határozata ellen felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be az illetékes bíróságon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!