Debrecen hírei

2018.08.30. 16:37

Új környezetben okulnak a debreceni lurkók

Debrecen - A használók igénye szerint újult meg a Nagyerdei Óvoda.

Debrecen - A használók igénye szerint újult meg a Nagyerdei Óvoda.

A Főnix Terv újabb fontos állomásához érkeztünk – mondta Komolay Szabolcs kultúráért és oktatásért felelős alpolgármester a megújult Nagyerdei Óvoda előtt csütörtökön. Elhangzott: a kétszázmilliárd forintos fejlesztési terv egyik célkitűzése Debrecen oktatási-nevelési intézményeinek fejlesztése. Egyrészt újakat hoznak létre 1,2 milliárd forintból – a helyi igényeknek megfelelően épülni fog egy óvoda a Tócóskertben és egy bölcsőde a Postakertben –, másrészt renoválják a jelenlegieket. A Liget Óvoda három tagintézményéből kettőben már elvégezték a teendőket, a harmadikat csütörtökön adták át. A nagyerdei 1940-ben és 1976-ben épült ingatlanokra összesen mintegy 380 millió forintot fordítottak, hogy azok megfeleljenek a 21. századi követelményeknek.

Teljes körű renoválás

A játszótéri eszközöket egy korábbi programban frissítették, ám a tereprendezés ezidáig váratott magára. A komplex energetikai felújítás során elkészítették az épületek hőszigetelését, kicserélték a nyílászárókat, modernizálták az elektromos és fűtési rendszert, illetve napelemeket helyeztek el a tetőn. Megszépültek a csoportszobák és az ott dolgozók kérésére átformálták az épületbelsőt: kialakítottak egy nagyobb rendezvények megvalósításához szükséges közösségi teret a tornaszoba, valamint az aula összenyitásával. A politikus hozzátette: az előttünk álló években több mint tíz óvoda újul meg a cívisvárosban. A Mosolykert óvodát (korábbi nevén Ősz utcai) már kipakolták, hamarosan indulhat a munka, az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában és a Karácsony György utcai bölcsődében pedig már zajlik is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!