Debrecen hírei

2018.07.26. 14:21

Kevesebb sár Debrecen nyugati részén

Debrecen - Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Nagysándor-telepen, a Vulkántelepen és a Fészek lakóparkban.

Debrecen - Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Nagysándor-telepen, a Vulkántelepen és a Fészek lakóparkban.

Az Új Főnix Terv keretében, a debreceni önkormányzat 900 millió forintba kerülő beruházásában megvalósuló munkákról Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a Torockó utca és a Harsona utca kereszteződésében számolt be csütörtökön. Elmondta: az első ütemben a Harsona utcában januárig a csapadékvizek elvezetésére szolgáló gerincvezetéket fektetnek le. A második ütemben a környék 16 kisebb utcáját csatlakoztatják majd rá erre. Az így összegyűjtött vizet a Tócó-patakba vezetik.

Széles Diána szavaiból kiderült, hogy a Vulkántelepen a Szent Mihály utca egy kisebb részén, valamint a Fészek lakóparkban a Gólyahír utcában is hasonló munkákat végeztetnek.

Komfortosabb városrészek

Ezzel megoldódik majd a nyugati városrészben élők egyik legfontosabb problémája, vagyis, hogy nagyobb esők után az anyagos, fekete föld miatt napokig nagy sárban kénytelenek közlekedni”

– hangsúlyozta az alpolgármester.

Fotó: Molnár Péter

Végül arról is beszélt, hogy a víztől most megszabaduló utcák leaszfaltozását az önkormányzat tervbe vette. (A Hatvan utcai kertben a közelmúltban már szilárd burkolatot kapott a Szitakötő köz és a Gohér utca első üteme.)

- Orosz Csaba -


[related-post post_id="3930151"]

[related-post post_id="3929937"]

[related-post post_id="3929817"]

[related-post post_id="3929738"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!