Debrecen hírei

2018.07.06. 07:36

Éjszakai buszjáratok indulnak Debrecenben

Debrecen - Július 6-ától augusztus 12-éig, pénteken és szombaton éjjel, tesztjelleggel.

Debrecen - Július 6-ától augusztus 12-éig, pénteken és szombaton éjjel, tesztjelleggel.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) a DKV Zrt. közreműködésével éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben. A tesztüzemben öt hétvégén keresztül (kivéve a Campus Fesztivál hétvégéjét), összesen hét útvonalon közlekednek majd az autóbuszok – derül ki a DKV honlapján csütörtökön közzétett híradásból.

A civil szervezet javaslata alapján az éjszakai járatokhoz szükséges autóbuszokat a mindennap egyébként is közlekedő, úgynevezett szolgálati járatok megnyitásával állítják üzembe. A 90, 90Y, 91, 91Y, 92, 92A és 93-as jelzésű buszok normál díjszabással vehetők majd igénybe. A járatokon folyamatos utasszámlálás és jegyellenőrzés lesz, hogy valós információkhoz jusson az egyesület és a DKV Zrt. is az utasszámokat illetően.

Amennyiben megfelelő utazási igény jelentkezik és gazdasági oldalról is alátámasztható a járatok üzemeltetése, ezután döntés születhet a jövőbeli éjszakai járatok menetrend szerinti közlekedtetéséről”

– olvasható a közleményben.

HBN


[related-post post_id="3911764"]

[related-post post_id="3910009"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!