Debrecen hírei

2018.05.19. 14:27

Középpontban a technika és a tudomány

Debrecen - Először csapnak össze hazánkban a Lego-robot építés ifjú nagy­ágyúi.

Debrecen - Először csapnak össze hazánkban a Lego-robot építés ifjú nagy­ágyúi.

Izgalmas és látványos eseményeknek lehet tanúja, aki kilátogat szombaton a Főnix Csarnokba, a First Lego League (FLL) nemzetközi robotika versenysorozatának Open Invitational Central Europe elnevezésű világbajnokságára.

Hazánk először ad otthont a megmérettetésnek, melyet közös összefogással rendez meg a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány, a német Hands on Technology e.V., valamint a debreceni önkormányzat.

Fotók: Derencsényi István

Szombaton 9 és 14 óra között zajlanak a döntők, 14.30 órától pedig a díjkiosztóval és a záróceremóniával végződik a rendezvény.

A program a harmadik Science NO Fiction Tudományfesztivál része, amelynek a debreceni Kölcsey Központ ad otthont pénteken és szombaton.

A Kölcseybe kilátogatókat egész napos programok, robotika, 3D nyomtatás, logikai játékok, drónok, légpárnás jármű, önműködő autó, versenyautó szimulátor, fizikai kísérletek, humanoid robot, Lego szobrok és terepasztalok, valamint számos más érdekesség várja.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!