Debrecen hírei

2018.04.03. 08:02

Több óvoda élére is intézményvezetői pályázatot fog kiírni az önkormányzat

Debrecen - Több ingatlan ingyenes használatba adásáról is döntött debreceni képviselő-testület a március 29-ei ülésén.

Debrecen - Több ingatlan ingyenes használatba adásáról is döntött debreceni képviselő-testület a március 29-ei ülésén.

A Mester utca 1. szám alatti épületet (pontosabban annak első emeletét), ahol a Család- és Gyermekjóléti Központ van elhelyezve, a Magyarországi Evangélikus Egyház kaphatja meg határozatlan időre, amikor – várhatóan ez év végén – a családsegítő a Nádor utcai új épületbe költözik. Az egyházi szervezet családok átmeneti otthonát szeretne működtetni ott.

A Rakovszky Dániel utca 8. szám alatti épületbe (egykori általános iskolába) a Debreceni Népi Együttes Dr. Béres András Néptánc Egylete költözhet. 2014-ben a közgyűlés a Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség hasznosításába adta az ingatlant, ők azonban máig sem vették birtokba, lemondanak róla. A néptáncegyesület jelenleg a Homokkerti Közösségi Házban működik, mostanra azonban „kinőtték” azt.

A Cseresznye utca 40. szám alatti ingatlant a Debrecen–Lencztelepi Református Missziói Egyházközség kapja meg. 2010-ben a Debrecen–Kerekestelepi Református Egyházközség ingyenes használatba kapott két telket a várostól 99 évre; itt templomot, szolgálati lakást, harangtornyot építettek. A kerekestelepiek tavaly év végén a lencztelepieknek ajándékozták a tulajdonukban álló építményeket, és az önkormányzati ingatlanok használati jogát is átengedték – ehhez kellett az önkormányzat hozzájárulása.

A nemzetközi iskolai feladatok ellátását (is) végző DENOK Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ Közhasznú Nkft. tavaly négy irodahelyiséget kapott használatra az új városháza épületében, most egy további irodát kapnak még a közgyűlés döntése nyomán.

Árvereznek

Árverés útján értékesíti az önkormányzat a Miklós utca 53. és a Rákóczi utca 56. szám alatti ingatlanokban lévő tulajdoni hányadát.

Előbbinél hét, komfort nélküli, évek óta üresen álló, erősen elavult műszaki állapotú, bontásra szoruló lakásról van szó, melyek induló ára – értékbecslés alapján – együttesen 40 millió 290 ezer forint. A Rákóczi utcán 10 üres, szintén rossz állapotú lakás együttesen 44,5 millió forint kikiáltási ártól vihető.

Újra nekifutna Debrecen a LIFE IP HungAIRy nevű, a levegőminőség javítását célzó környezetvédelmi pályázatnak. Korábban már csatlakozott a több szereplős projekthez, a szükséges önerőt, 180 millió forintot pedig a kormány átvállalta volna.

A forráskeret kimerülése miatt azonban az Európai Bizottság nem támogatta Magyarország pályázatát. Lényegében ezt nyújtják be újra, 160 milliós önerővel, továbbra is számítva a kormány támogatására.

Beszámolók

Óvodák magasabb vezetőinek megbízására írnak ki pályázatot; július 31-én lejár a Faragó Utcai, a Margit Téri, a Simonyi Úti, a Szivárvány, a Thaly Kálmán Utcai Óvoda vezetőjének megbízása, helyüket pályázati úton töltik be.

Az önkormányzattal ellátási szerződésben lévő szervezetek, a ReFoMix Foglalkoztatási és Szociális Szolgáltató Nkft., a Héra Egyesület, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség, valamint a Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolóit, valamint a 2018. évi szerződéseket is elfogadta a közgyűlés.

HBN


[related-post post_id="3812143"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!