Debrecen hírei

2018.04.26. 10:37

Bárki „örömtáncolhat” a cívisváros főterén

Debrecen - Pénteken 10 és 13.30 óra között a közös mozdulatoké a főszerep.

Debrecen - Pénteken 10 és 13.30 óra között a közös mozdulatoké a főszerep.

Örömtánc a debreceni Kossuth téren címmel rendez nagyszabású programot a tánc világnapja alkalmából az idén 25 éves Fény Felé Alapítvány április 27-én.

A Szenior Örömtánc kitalálója Ilse Tutt, német táncpedagógus, aki több mint 40 éve a 80 éves anyósa kérésére fejlesztette ki ezt az időseknek szánt mozgásformát.

Együtt köszöntik a tavaszt

A mostani megmozdulás célja az, hogy fogyatékkal élők, családjuk, fiatal és idős emberek, gyerekek együtt táncoljanak, megtanulják az örömtánc néhány lépését, és közösen legalább 300-an táncoljanak a tavaszt köszöntve.

A Tánc Világnapja alkalmából rendezett eseményen fellépnek: Fény Felé Alapítvány Táncoló Talpak tánccsoport, Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékosokat Ellátó Intézmény lakói és pedagógusai, Újkerti Gondozó ÉNO Napsugár Tánccsoportja.

Továbbá Tar Kata ETKA jóga csoportja, az Újkerti Közösségi Ház Vicával tánccsoport Szenior klub, a Budapesti Gyöngyvirág Tánccsoport a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házból, a Budapest szenior örömtánc csoport. A program ingyenes, de regisztrálás szükséges a [email protected] címen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!