Debrecen hírei

2018.03.26. 15:18

Friss aszfaltot kap a Kádár dűlő eleje

Debrecen - Felújítják a megyeszékhely ondódi városrészébe vezető út első 500 méterét.

Debrecen - Felújítják a megyeszékhely ondódi városrészébe vezető út első 500 méterét.

Nagy munkagépek, teherautók és útépítő munkások vonultak fel a Debrecen nyugati határában található ondódi városrészbe vezető Kádár dűlő elejére. A helyszínen, hétfőn tartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: az M35-ös autópálya nyugati oldalánál kezdődő és Ondód központjáig tartó, önkormányzati fenntartású Kádár dűlő 4 és fél kilométer hosszú, mely mára elkopott, sok rajta a kátyú és a javítás, vagyis indokolt a megújítása.

Közösen könnyebb fejleszteni

A miniszter a folytatásban kifejtette: a debreceni önkormányzat idén tavasszal csaknem 4 milliárd forintot fordít a kertségek fejlesztésére, utakra, ivóvíz-hálózatok kiépítésére.

Fotó: Derencsényi István

Ezeket a beruházásokat az teszi lehetővé, hogy a város együttműködik a kormánnyal. Ilyen közös finanszírozásban újult meg például a közelmúltban a nagymacsi bekötőút is. (A Nagyerdőn található, 500 méter hosszú Kardos Albert utcát szintén most korszerűsítik.)

Megduplázódhat Ondód lakossága

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a kormány hosszú távon azt szeretné elérni, hogy a megyei jogú városok és a főváros összes belterületi útja kapjon aszfalt burkolatot. Ebben a tekintetben az elmúlt 10 évben a legnagyobb előrelépést Debrecen tette.

A Kádár dűlő felújítása fel fogja értékelni a csaknem 500 telken fekvő, jelenleg 850 lakosú ondódi városrészt. Azzal számolunk, hogy 10 éven belül az itteni porták és lakosok száma meg fog duplázódni”

– jelentette ki a miniszter.

A kormány maradásában érdekelt

– Nagy szükség van arra, hogy Magyarország kormánya a megyei jogú városok mellé álljon, és támogassa útfejlesztési elképzeléseinket. Önerőből ugyanis csak lassan, ütemezetten tudunk haladni. Azt szeretnénk, ha ez a segítség április 8-a után is megmaradna – fogalmazott ugyanott Széles Diána alpolgármester. Kifejtette: a Kádár dűlő a tervek szerint két hét alatt elkészülő felújításának első ütemére most több mint 30 milliót költenek. A munkát jövőre folytatnák.

A városvezető megjegyezte, hogy a miniszter ígérete szerint amennyiben ez a kormány marad, nagyobb tempóban tudnak majd ezzel a beruházással haladni. Ezen kívül Debrecenben többfelé indulnak a következő napokban nagyobb felületeket érintő aszfaltozások, melyekre összesen 415 milliót költenek.

A folytatás reményében

Hernádi Zoltán, a terület másik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy nemcsak kátyúzni fognak, hanem felmarás után új aszfaltréteget terítenek le a Kádár dűlőre és a megemelkedett útpadkát is rendezik. – Biztos vagyok abban, hogy ezt az útszakaszt végig fel tudjuk majd újítani – jelentette ki.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!