Debrecen hírei

2018.02.26. 13:53

Faluja biztonságáért dolgozik

Debrecen - Büte András 11 éve polgárőr, egyébként egy cégnél dolgozik karbantartóként.

Debrecen - Büte András 11 éve polgárőr, egyébként egy cégnél dolgozik karbantartóként.

Lakóhelye, Hajdúszovát érdekében szeretett volna tevékenykedni, ezért csatlakozott a polgárőrséghez, no meg szívesen öltött egyenruhát. Van, hogy más polgárőrökkel lát el szolgálatot, időnként pedig rendőrökkel járőrözik, utóbbi eseteket izgalmasabbnak tartja. Ilyenkor ugyanis többféle munkát végeznek, például autókat ellenőriznek, olykor bűncselekmények utáni intézkedésben segédkezhet Büte András polgárőrként.

Legemlékezetesebb eset számára, amikor tavaly novemberben egy életmentő akció részese lehetett. Rend­őrökkel járőrözött, amikor rádión értesítést kaptak, hogy a közelben egy ház kigyulladt. A helyszínre siettek, két embert hoztak ki, egyikük, sajnos, elhunyt, a másikat azonban sikerült megmenteni. Összesen 11 emberen segítettek akkor.

Büte András szabadidejében szívesen foglalkozik pónilovával; a település különböző eseményein (falunap, szüreti felvonulás, stb.) mindenki megcsodálhatja fogatukat.

Egy fia és egy lánya, valamint három unokája van, így a hétvégék unokázással telnek.

HBN


A jelölt

  • Név: Büte András
  • Kategória: önkéntes
  • Munkahely: Hajdúszováti Polgárőr Egyesület

  • [related-post post_id="3757375"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!