Debrecen hírei

2012.07.31. 08:10

Munkába álltak a debreceni pólósok

Vízilabda - Alakuló kerettel vágott neki közel másfél hónapos felkészülésének a Debrecen vízilabdacsapata.

Vízilabda - Alakuló kerettel vágott neki közel másfél hónapos felkészülésének a Debrecen vízilabdacsapata.Majdnem három hónapos jól megérdemelt pihenő után hétfőn reggel újra edzésre jelentkeztek a Debrecen vízilabdacsapatának pólósai. Gyöngyösi András tanítványai a 2012/2013-as küzdelemsorozatban három fronton is érdekeltek lesznek, hiszen az élvonalbeli pontvadászat mellett a Magyar Kupában és az Európa Kupában is megmérettetnek a cívisvárosiak. A felkészülésről az elmúlt idényt az ötödik helyen záró gárda vezetőedzőjét, Gyöngyösi Andrást kérdezte a Napló.

- Megkezdtük az alapozást a következő idényre, ám a keret még nem teljes. Mitrovics augusztus közepén, Varga Tamás pedig várhatóan hónap végén csatlakozik a csapathoz, ez azt jelenti, hogy szeptembertől leszünk komplettek. Ennek ellenére lassan kezd összeállni az együttes, egy játékos jövő héten csatlakozik a gárdához, valamint egy kiváló külföldi játékos is szeretnénk még igazolni. Úgy érzem, hogy egy jó kis csapatot sikerült összeraknunk, főleg akkor, ha az a külföldi pólós minőségi játékos lesz. Többekkel dolgoztam együtt korábban, így nagy részükkel már ismerjük egymást, noha a csapatot ennek ellenére ugyanúgy össze kell „gyúrni”, mint korábban. Voltak, akiket szerettem volna, hogy maradjanak, de elmentek. Remélem beáll majd mögénk egy biztos támogató, és akkor idővel ez is megváltozik, és hosszú távon tudok ugyanazzal a csapattal dolgozni. Ez azonban a jövő, az adott csapatból kell a legjobbat kihozni a jelenben, ami eddig mindig sikerült, és remélem, hogy ez most sem lesz másképp. Hiszek magamban és a játékosaimban, hogy a mindhárom fronton el fogjuk tudni érni a kitűzött céljainkat. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a harmadik évben már a nemzetközi porondra is sikerült kilépnie a gárdának, és Európa Kupa meccseknek adhat otthont a Debreceni Sportuszoda – megmondom őszintén, erre még én sem számítottam legmerészebb álmaimban sem.

- Az augusztus első három hete a fizikai alapozás jegyében fog telni, majd bízok benne, hogy nem zárják be ismét két hétre az uszodát, hanem sikerül a karbantartást egy hétre lecsökkenteni. Fontos lenne a felkészülésünk szempontjából, hogy itthon tudjunk dolgozni, majd amikor teljes lesz a csapat, eljárunk kétkapuzni, és elmegyünk edzőtáborozni is. Szeptember közepén az első körrel kezdetét veszi a Magyar Kupa idei kiírása, majd 21-én a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelemsorozat, így akkorra kell igazán összeállnunk és formába kerülnünk – ennek fényében alakítjuk a felkészülésünket is. A bajnokságban a minőségi előrelépést mindenképpen a négy közé jutás jelentené, ámbár én azt szeretném, hogy az Euroligás helyek egyikét sikerüljön megcsípnünk. Óriási dolog lenne, hogyha a debreceni vízilabda jövőre már nemzetközi szinten is a legjobbak között mérettethetné meg magát, amit a pólónak az etalonja. Nagyon magas szintű viadalról van szó miután kibővítették 24 csapatosra, ehhez azonban a dobogón kell végeznünk – mondta Gyöngyösi András.

HBN-OLAHA

Kapcsolódó írások:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!