A Debrecen mellett a Szolnok indul az Európa Kupában

Akt.:
A Debrecen mellett a Szolnok indul az Európa Kupában
Vízilabda – Immár hivatalosan is eldőlt, hogy a 2011/2012-es szezont a 4. helyen záró Groupama Honvéd együttese nem tudja biztosítani az Európa Kupával járó anyagi feltételeket.

Csütörtökön délután immár végleg bizonyossá vált, hogy a negyedik hellyel egyben az Európa Kupában való indulás jogát is kiharcoló Groupama Honvéd együttese nem tudja vállalni a nemzetközi kupasorozattal járó anyagi feltételeket. Helyette így csapatunk mellett a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP gárdája vehet részt a nemzetközi kupasorozatban – a Tisza-partiak minden bizonnyal élni is fognak a lehetőséggel. A fővárosiak döntésükről a Magyar Vízilabda Szövetséget is tájékoztatták. Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója így nyilatkozott a vlv-nek:

– A tavalyi kupaszereplésünk összköltsége 18 millió forint volt, ez kéthavi fizetésnek felelt meg, amit nem tudtunk kifizetni a játékosoknak. Nem szeretnénk kockáztatni, hogy újra ilyen helyzet álljon elő. A magyar bajnokságban természetesen indulunk, nem is lesz rossz csapatunk, alakulnak a dolgok. Ami a tavalyi tartozásokat illeti: minden érintettel írásban megállapodtunk, s ez a szerződés tartalmazza a hátralékok kifizetésének ütemezését – egyébként ez is az egyik oka annak, hogy a nemzetközi tornán nem indulunk, hiszen ezt a pénzt ki kell tudni gazdálkodni.

– A sok-sok hangzatos vélemény után az történt, amire számítottam. A Honvéd nagyon sportszerűen átengedte a jelenleg a magyar pólót hatékonyabban képviselni tudó Szolnoknak az indulás jogát… Természetesen csak erről van szó, pénzért vett indulásra nem is gondol az ember – valaki megnyeri, valaki pedig megveszi. Nekünk azonban nincs mit tennünk, mint újra le kell győznünk a Szolnokot. Mellettünk szól, hogy alanyi jogon szereztünk lehetőséget az indulásra, nem pedig érdekes körülmények között. Hiszem azt, hogyha újra összetalálkozik a két csapat, már csak emiatt is mi nyerjük meg azt a párharcot! Csak a Debrecen! – mondta el Gyöngyösi András véleményét, az ügy kapcsán.

Eközben az európai szövetség véglegesítette a 2012/13-as klubszezon nemzetközi tornáinak menetrendjét. A Bajnokok Ligája selejtezőkörét szeptember 14-16 között rendezik – ebben a magyar csapatok közül egyedül az A Híd Szeged-Beton érdekelt, a TEVA-Vasas-UNIQA és a ZF-Eger egyből a 24-es főtábla küzdelmeibe csatlakozik be. A hatos csoportok küzdelmei márciusig tartanak, a játéknapok: szeptember 26., október 6., október 20., november 14., november 28., december 19., 2013. január 9., január 23., február 6. és február 27. A nyolcaddöntő, a negyeddöntő és természetesen a Final Four meccsei is egyenes kieséses rendszerben zajlanak.

Ami pedig a LEN Kupa utódját, vagyis az Európa Kupát illeti – melyben a Debrecen csapata is érdekelt – két csoportselejtező-kör lesz, október 5-6-7-én, majd október 19-20-21-én, majd a BL-hez hasonlóan itt is egyenes kieséses rendszerben folytatódik a versengés. Negyeddöntők: november 14. és 24., elődöntők: 2013. január 23. és február 6., döntő: 2013. március 20. és április 6.

HBN-OLAHA

Címkék: , ,