Bulvár, celeb

2008.09.02. 15:59

Mit nézhetünk meg a moziban?

<p>Néhány filmet ajánlunk a filmek szerelmeseinek. Válogassanak, aztán pedig irány a legközelebbi mozi! <dia width="900" height="700" alt="Mit nézhetünk meg a moziban? 2008.09.02."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mit_n_zhet_nk_meg_a_moziban__2008_09_02_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Mit nézhetünk meg a moziban? 2008.09.02." /></a></dia></p>

Jelenetek két házasságból (Himlens hjärta / Heaven s Heart)

Színes feliratos svéd-dán filmdráma, 2008., 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Rendező: Simon Staho
Forgatókönyvíró: Peter Asmussen, Simon Staho
Zeneszerző: Stefan Nilsson
Operatőr: Anders Bohman
Producer: Malte Forsell, Jonas Frederiksen
Vágó: Janus Billeskov Jansen
Szereplő(k): Jakob Eklund (Ulf), Lena Endre (Susanna), Maria Lundqvist (Ann), Mikael Persbrandt (Lars)

Lars és Susanna már húsz éve házasok. Nagyon szeretik egymást, és együttesen kialakítottak egy kényelmes egzisztenciát maguknak: jól fizető állásuk van, nagy házuk, két autó, és egy lányuk, aki nemsokára elköltözik otthonról. Hasonlóan alakult az élete Susanna legjobb barátnőjének Ann-nek és férjének Ulf-nak, akik szintén nemsokára ünneplik a huszadik házassági évfordulójukat. Egy este amikor a két pár együtt vacsorázik, Susanna egy házasságtörő kollégájáról mesél. A történet erős reakciókat vált ki és megbolygatja a párok életét és felborítja a házasságukat.

Miss Pettigrew nagy napja (Miss Pettigrew Lives for a Day) 

Színes feliratos angol romantikus vígjáték, 92 perc, 2008., 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Rendező: Bharat Nalluri
Író: Winifred Watson
Forgatókönyvíró: David Magee, Simon Beaufoy
Operatőr: John de Borman
Producer: Nellie Bellflower, Stephen Garrett
Vágó: Barney Pilling
Szereplő(k): Frances McDormand (Guinevere Pettigrew), Amy Adams (Delysia Lafosse), David Alexander (Chestnut Seller), Clare Clifford (Margery), Christina Cole (Charlotte Warren), Stephanie Cole (Miss Holt), Beatie Edney (Mrs. Brummegan), Shirley Henderson (Edythe Dubarry), Ciarán Hinds (Joe Blumfield), Lee Pace (Michael Pardue), Mark Strong (Nick Colderelli)

Miss Pettigrew London utcáit rója pénztelenül és otthon nélkül, a II. világháború előestéjén. A középkorú nevelőnőt elbocsátották munkahelyéről, és esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. Éppen ezért kihasznál egy véletlenül adódó lehetőséget, és más helyett jelentkezik Delysia Lafosse, kabaré énekesnő szolgálatába.

A kissé ledér és butácska, de annál bájosabb hölgy azonnal felfogadja társalkodónőnek, amikor Miss Pettigrew elintézi, hogy Delysia három udvarlója ne keresztezze egymás útját. Hálából a magasabb körök társasági életébe is bevezeti, ahol a talpraesett Miss Pettigrew egyenes és közvetlen jelleme több mindenkinek tesz jó szolgálatot. A társalkodónő szeretné, ha a karrierért mindent feláldozó Delysia szerelem terén a szívére hallgatna, és nem sejtheti előre, hogy fáradozásai közben valaki rá is felfigyel.

Trópusi vihar (Tropic Thunder) 

Színes magyarul beszélő amerikai vígjáték, 105 perc, 2008., 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Rendező: Ben Stiller
Forgatókönyvíró: Justin Theroux, Etan Cohen
Zeneszerző: Theodore Shapiro
Operatőr: John Toll
Producer: Stuart Cornfeld, Eric McLeod, Ben Stiller
Vágó: Greg Hayden
Szereplő(k): Ben Stiller (Speedman), Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus), Jack Black (Jeff Portnoy), Brandon T. Jackson (Alpa Chino), Jay Baruchel (Kevin Sandusky), Danny R. McBride (Cody), Steve Coogan (Damien), Bill Hader (Rob Slolom), Nick Nolte, Tom Cruise, Matthew McConaughey, Tobey Maguire

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.

Utazás a Föld középpontja felé (Journey to the Center of the Earth)  

Színes feliratos amerikai kalandfilm, 92 perc, 2008., 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
Rendező: Eric Brevig
Író: Jules Verne
Forgatókönyvíró: Mark Levin, Jennifer Flackett
Zeneszerző: Andrew Lockington
Operatőr: Chuck Shuman
Producer: Beau Flynn, Cary Granat
Vágó: Steven Rosenblum, Paul Martin Smith, Dirk Westervelt
Szereplő(k): Brendan Fraser (Trevor), Josh Hutcherson (Sean), Anita Briem (Hannah), Giancarlo Caltabiano, Garth Gilker, Frank Fontaine, Seth Meyers

Tudós kétféle van: az egyik sosem hagyja el a laboratóriumát, és unalmas életét unalmas cikkek írásával igyekszik felvidítani. A másik viszont nyughatatlan, a fejében őrült ötletek kergetőznek, és ő boldogan ered a nyomába egyre vadabb elképzeléseinek.

Trevor (Brendan Fraser) ennek az utóbbi fajtának a legmegveszekedettebb példánya. Vad elméletei többnyire riadalmat keltenek kollégái körében, és most talán tanári állását is elveszik tőle. Ideje pihenni: ezért indul kedvenc unokaöccsével izlandi hegymászótúrára: de pihenés helyett élete legőrültebb, legfurcsább és legveszélyesebb időszaka következik. Egy kráteren keresztül ő és a srác bezuhannak a föld gyomrába. Földalatti sárkányok, cápák, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során talán Trevor eltűnt bátyja körüli titkokra is fény derülhet.

Árnyékok (Senki)  

Színes feliratos macedón dráma, 120 perc, 2007., 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Rendező: Milcho Manchevski
Forgatókönyvíró: Milcho Manchevski
Zeneszerző: Ryan Shore
Operatőr: Fabio Cianchetti
Producer: Mariela Besuievski
Vágó: Marty Levenstein, David Ray
Szereplő(k): Borce Nacev (Lazar Perkov), Sabina Ajrula (Dr. Vera Perkova), Filareta Atanasova (Gordana), Salaetin Bilal (Gerasim), Dime Ilijev (Ignjat Perkov), Vladimir Jacev (Dr. Shishkin)

Ha olyan embert keresnénk, akinek minden összejön, Lazar Perkov lenne a legjobb választás. Fiatal, jóképű, szép felesége van, aranyos kisfia, fantasztikus lakása és jó munkája egy kórház orvosaként. Valójában mindenki "Lucky"-nak (Mázlistának) szólítja. Semmi sem hiányzik - talán magát Lucky-t kivéve, aki mindig mások elvárásainak próbál megfelelni.

Akárcsak unott felesége és huncut kollégái. És mindenek fölött híres orvos anyja, egy agyonhajszolt nő, aki olyan vasakarattal jutott az ismeretlenségből a hírnévbe, ami szétzúzott minden ellenállást élők vagy holtak részéről. Amikor Lucky borzalmas autóbalesetet szenved, de csodálatos módon megmenekül, a felesége kezd megváltozni. Ő pedig furcsa emberekkel kezd találkozni: egy csecsemővel járkáló öreg férfival, egy elfelejtett dialektust beszél ő vénasszonnyal, és egy szomorú titkot hordozó gyönyörű fiatal nővel.

Premier előtt

Afrodita álma (Jas sum od Titov Veles) 

Színes feliratos macedón-szlovén-belga-francia filmdráma, 102 perc, 2007., 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Rendező: Teona Strugar Mitevska
Forgatókönyvíró: Teona Strugar Mitevska
Zeneszerző: Olivier Samouillan
Operatőr: Virginie Saint-Martin
Producer: Labina Mitevska
Vágó: Jacques Witta
Szereplő(k): Labina Mitevska (Afrodita), Ana Kostovska (Slavica), Nikolina Kujaca (Sapho), Peter Musevski (Viktor), Dzevdet Jasari (Aco)

Három nővér megindító története: Afrodita, a legfiatalabb megszűnt beszélni anyja hirtelen távozásakor és apja halálakor; Sapho, a középső mindenre kész egy új élet keresése közben; Slavica, a legidősebb, drogfüggő, a helyi gyár alkalmazottja.

port.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!