Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.26. 15:41

Huszonkét pályázó, öt milliárd forint

<p>Borsod-Abaúj-Zemplén megye összesen huszonkét települése nyert pénzt iskolája felújítására. Ezáltal összesen több, mint 5 milliárd forinthoz jutnak. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/iskolafelujitas-orszagszerte/cn/boon-news-em_01-20080826-030123"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;Iskolafelújítás, országszerte</STRONG></A></p>

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében Borsod–Abaúj–Zemplén megyéből 22 pályázat található a nyertesek között. Az ezáltal elvégezhető felújításokat összesen több mint 5 milliárd forint értékben! támogatja a kormány.

A kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül, a Nemzeti Iskolafelújítási Program részeként döntött az elmúlt ötven év legnagyobb iskola– és óvodafelújítási programjáról.

A mostani pályázati szakaszban összesen 1410 pályázatot nyújtottak be, amelyekből az érvénytelen pályázatok beazonosítása után összesen 1109 pályázat szakmai értékelését végezte el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), együttműködve az illetékes közreműködő szervezeteivel.

A megemelt keretnek köszönhetően most összesen 253 kedvezményezett juthat fejlesztési forráshoz, ami összesen közel 500 képzési hely felújítását jelentheti majd országszerte. Ezek összesen több mint 80 milliárd forint támogatásban részesülhetnek. (A kedvezményezettek és a képzési helyek száma közötti különbség abból következik, hogy bizonyos önkormányzatok avagy önkormányzati társulások sokszor több települést érintően, több tagintézménnyel rendelkező, képzést több helyütt folytató intézmények felújításával pályáztak.)

Ez a közel 500 fejlesztési helyszín azonban félezernél is több magyarországi település közoktatását érinti, mivel a pályázat egyik alapfeltétele volt, hogy a felújítások után hatékonyan működő, az adott térségben megfelelően integrált képzés valósuljon meg.

Akik nyertek

Megyénkbõl a nyertesek között található: Felsõdobsza, Hernádvécse, Selyeb, Vilmány, Boldva, Borsodnádasd, Homrogd, Szendrõlád, Szendrõ, rakaca, Bánráve, Prügy, Szalonna, Tokaj, Szín, Múcsony, Megyaszó, Hidasnémeti, Sárospatak, Igrici, Kazincbarcika és a Putnok-Kelemér-Gömörszõlõs-Hét-Serényfalva társulás.

 

- Szaniszló Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!